Lyžařská sezóna na Monínci začala se 70 cm sněhu

a pokračuje večerním lyžováním ve všední dny i sobotu

Monínecký areál zahájil zimní sezónu. Na milovníky zimních sportů čeká až 70 cm sněhu. Areál Monínec nabízí v dalších týdnech večerní lyžování od úterý do soboty. Přes den se bude lyžovat od pátku do neděle. Novinkou letošní sezóny je využití recyklovaného sněhu, který díky unikátní technologii Snowstorage přečkal letní měsíce do další sezóny.

V provozu je zatím horní část Hlavní sjezdovky, která je souvisle pokrytá sněhem ve výšce 35-70 cm. V provozu je kotva. Do konce listopadu by v závislosti na počasí mohl být v provozu celý areál.

Zimní sezóna je zájemcům otevřena pro večerní lyžování standardně každé úterý, středu, čtvrtek, pátek a sobotu. S denním lyžováním se počítá vždy od pátku do neděle od 9.00 do 16.00 hodin. Lyžování si budou návštěvníci moci užít i na Štědrý den, kdy bude vlek v provozu od 9 do 12 hodin. Od 25. prosince budou zájemci opět moci využít jak denní, tak i noční lyžování.

Stejně jako loni nabízí Areál Monínec zvýhodněné nabídky pro firemní lyžování a teambuldingy.

Nabídka Areálu Monínec pro zimní sezónu 2023/2024

Sjezdovky a další tratě

Hlavní sjezdovka má na Monínci celkovou délku 1200 metrů. Její provoz obsluhuje čtyřsedačková lanovka s přepravní kapacitou 2400 osob za hodinu, která je v provozu nejen v zimě, ale i v létě. Horní část této sjezdovky obsluhuje v délce cca 600 metrů vlek kotva. V areálu je také navíc 170 metrů dlouhá Hotelová sjezdovka.

Půjčovny lyžařského vybavení, školní skipark a dětská herna

U dolní stanice lanovky je nejen pokladna skipasů, ale také půjčovna lyžařského vybavení společnosti Intersport. V prostorech je navíc i menší prodejna Intersportu. V budově M2 najdou návštěvníci také moderní dětskou hernu s nabídkou hlídání dětí.

Školní skipark je nalevo od lanovky. Je mimo jiné vybavený jezdícím pásem a navazujícím vlekem poma. Součástí skiparku je i menší půjčovna lyžařského vybavení. Skipark slouží klientům lyžařské školy.

V horní části areálu je vedle Hotelu Monínec depandance Nová Javorka, jenž poskytuje nejen kvalitní ubytování, ale také zázemí pro horní lyžařskou půjčovnu a lyžařskou školu.

Ubytování

Ubytování v areálu Monínec je pro všechny zajištěno ve stejnojmenném hotelu, kde je také restaurace a vnitřní bazén s vířivkou a saunou. Další ubytování nabízí stejnojmenné apartmány či penziony Čertovka a Nová Javorka.

Občerstvení

U dolní části lanovky je restaurace M2 s bohatou nabídkou jídel a nápojů. Další restaurace je v Hotelu Monínec, odkud je také překrásný výhled na oblast Českého Meránu. U dolní stanice vleku kotva je navíc stánek s občerstvením.

Pro běžkaře

Přímo nad sjezdovkou Areálu Monínec je několik běžkařských tras. Jedná se například o malý okruh v blízkosti Javorové skály či delší trasy směrem na Veletín nebo k Alenině Lhotě.

Stará poštovna

Dřevěná poštovna, která stávala původně na vrcholku Sněžky, byla minulý rok v létě přestěhována k horní stanici lanové dráhy Areálu Monínec.

Fotografie zaslala Ing. Martina Kalusová, PR specialistka/tisková mluvčí Trigema a.s. – děkujeme.

 

Další informace o Areálu Monínec naleznete na www.moninec.cz.

Lyžařská sezóna na Monínci začala se 70 cm sněhu Lyžařská sezóna na Monínci začala se 70 cm sněhu Lyžařská sezóna na Monínci začala se 70 cm sněhu Lyžařská sezóna na Monínci začala se 70 cm sněhu

Naše další projekty



Partneři

Asociace pracovníků v regeneraciSaunafest 2015Relax Centrum KolštejnFrajtHotel Hluboký DvůrHotel Komorní hůrka