
Spa Hotel DĚVÍN, Mariánské Lázně
SPA Hotel Děvín nabízí široký výběr služeb včetně lázeňské léčby pod jednou střechou. Jedinečný zážitek z pobytu dotváří okolní parky, překrásná architektura města a světoznámé Mariánskolázeňské prameny.
SPA Hotel Děvín nabízí široký výběr služeb včetně lázeňské léčby pod jednou střechou. Jedinečný zážitek z pobytu dotváří okolní parky, překrásná architektura města a světoznámé Mariánskolázeňské prameny.
Nevíte, kam s dětmi? Vydejte se do oblasti Toulava kolem Tábora hledat čarovné bytosti a území. Čeká vás jedinečné propojení sběratelské karetní hry a zážitkové slevové karty.
Bylinkový festival opět provoní Otevřenou zahradu v Brně v neděli 14. září 2025. Festival letos slaví devátý ročník a patří k největším setkáním fanoušků léčivých rostlin v České republice.
Dopřejte si komfortu a luxusu v nových a moderních pokojích De Luxe. Skvělá snídaně, kvalitní víno a osobní péče to vše pod jednou střechou. Při prodlouženém pobytu zavítáte také na Zámek Kynžvart (v létě) nebo si užijete…
Sdílejte článek
Spojením dvou neodolatelných pochutin - kávy a zmrzliny - vznikl dezert, kterému se nedá odolat. Espresso zmrzlina skvěle chutná, je neokoukaná, snadno ji vyrobíte doma a rádi se k ní budete vracet.…
Než se pustíte do receptu, přečtěte si, na co si dát při přípravě espresso zmrzliny pozor. V mnoha tradičních receptech se doporučuje příprava z rozpustné kávy. My volíme raději kvalitní espresso, které do zmrzliny připravte běžným způsobem. Dezert díky tomu získá plnou kávovou chuť. Zmrzlina bude skvěle chutnat například z brazilské kávy Santos, která se pyšní oříškovými a čokoládovými tóny bez stop hořkosti. Pokud plánujete zmrzlinu servírovat celé rodině včetně dětí, zvolte raději kávu bez kofeinu. Chutnat bude například kolumbijská káva připravovaná švýcarským mokrým procesem, díky němuž se ze zrn vymyje jen kofein – nikoli chuť.
Jak na espresso zmrzlinu? Na šest porcí budete potřebovat: 1/2 šálku espressa, 1 a 3/4 šálku plnotučného mléka, 1 a 3/4 šálku smetany na šlehání, 1 šálek cukru krystalu, 8 žloutků, zrnka z vanilkového lusku nebo lžičku vanilkového extraktu.
Vyšlehejte v misce žloutky s půlkou cukru do tekutého krému. Druhou půlku cukru smíchejte v rendlíku s mlékem, smetanou, vanilkou a espressem a na středním plamenu nechte probublat. Postupně zašlehávejte horkou směs do žloutkového krému, a když se obě směsi spojí, přesuňte mix na sporák a na středním plamenu za stálého promíchávání nechte vytvořit krém, který ulpívá na lžíci. Přeceďte přes jemné síto do keramické či kovové mísy a tu umístěte do ledové lázně. Za občasného promíchání nechte vychladnout. Poté překryjte potravinovou fólií a nechte dvě hodiny odpočívat v lednici. Zmrzlinu zamrazte ve zmrzlinovači nebo vložte do mrazáku a každou půl hodinu po dobu alespoň tří hodin důkladně promíchávejte, aby se netvořily ledové krystaly. A co se zbývajícími bílky? Vyšlehejte je s cukrem a špetkou soli do sněhu a upečte podle receptu na pusinky ve tvaru mističek. Ty pak můžete po vychladnutí ozdobit espresso zmrzlinou a čerstvým ovocem.
Vyberte si tu nejlepší kávu do espresso zmrzliny v obchodech a v e-shopu rodinné firmy Čajová zahrada, která se zákazníky už 20 let sdílí radost z šálku kvalitního čaje a kávy.
Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino… Děkujeme.
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...
Veletrh zahradní architektury, zeleně, nábytku, zahradní a komunální techniky FOR GARDEN se letos…
Zařaďte do svého letního menu zábavu s jednoduchými recepty. Vyměňte své obvyklé vaření v kuchyni…
Léto a grilování jdou ruku v ruce. Dlouhé večery na zahrádce nebo v pohodlí balkonu vás lákají k…