
Spa Hotel DĚVÍN, Mariánské Lázně
SPA Hotel Děvín nabízí široký výběr služeb včetně lázeňské léčby pod jednou střechou. Jedinečný zážitek z pobytu dotváří okolní parky, překrásná architektura města a světoznámé Mariánskolázeňské prameny.
SPA Hotel Děvín nabízí široký výběr služeb včetně lázeňské léčby pod jednou střechou. Jedinečný zážitek z pobytu dotváří okolní parky, překrásná architektura města a světoznámé Mariánskolázeňské prameny.
Dopřejte si komfortu a luxusu v nových a moderních pokojích De Luxe. Skvělá snídaně, kvalitní víno a osobní péče to vše pod jednou střechou. Při prodlouženém pobytu zavítáte také na Zámek Kynžvart (v létě) nebo si užijete…
Sdílejte článek
Oranžové ovoce s nevšedním názvem kaki je ideální společník pro chladná podzimní a zimní rána. Tento šťavnatý plod je totiž plný sladké chuti, energie a zdraví díky velkému obsahu vitamínů, minerálů…
Dopřejte si čerstvé kaki v lahodných a zdravých snídaňových receptech pro dva!
Příprava tohoto smoothie vám zabere sotva deset minut. A co zbude od snídaně stačí vzít s sebou ke svačině. Skořice a zázvor vás v zimě pěkně prohřejí a kaki dodá skvělou chuť. Na recept si připravte: 4 kaki Persimon Bouquet, 1 lžička skořice, ½ lžičky kurkumy, 1 lžíce nakrájeného čerstvého zázvoru, 1 lžíce medu, šťáva z 1 citronu, šťáva z 1 pomeranče, 250 ml mandlového mléka.
Postup: nakrájejte kaki Persimon Bouquet na menší kousky. Není potřeba loupat, protože i slupka obsahuje zdraví prospěšné látky. Kousky přendejte do mixéru. Přidejte skořici, kurkumu, zázvor, med, šťávu z citronu a pomeranče a mandlové mléko. Vše rozmixujte ve smoothie. Podávejte.
Ovesná kaše je snídaňový evergreen. Díky kaki ale dostane novou jiskru. Připravit si můžete i veganskou variantu, stačí vyměnit běžné mléko za rostlinné a med například za javorový sirup. Nachystejte si: 1-2 kaki Persimon Bouquet, 1 hrnek (o objemu 250 ml) ovesných vloček, 3 hrnky mléka, špetka soli, špetka mleté skořice, 1 lžíce medu, 1 lžíce chia semínek.
Postup: do hrnce odvažte ovesné vločky, zalijte je mlékem, přidejte sůl, skořici a med. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a za občasného míchání vařte, dokud nevznikne kaše. Trvá to asi 10 minut. Poté kaši rozdělte do misek, navrch dejte nakrájené kaki Persimon Bouquet a zasypte chia semínky. Podávejte.
Tuto snídani jako z trendy kavárny vykouzlíte hravě během chvilky – stačí si vzpomenout ještě večer na chia semínka. Ráno pak stačí už jen pár minut na vaření. Potřebovat budete: 2 kaki Persimon Bouquet, 200 ml mléka (může být i mandlové), 8 lžiček chia semínek, 1 lžička třtinového cukru, 1 lžička medu, špetka skořice.
Postup: připravte si chia pudink. Do větší uzavíratelné skleničky nalijte mléko, přidejte chia semínka a cukr. Uzavřete, promíchejte a nechte v chladu ideálně přes noc bobtnat. Sem tam ještě promíchejte. Druhý den nakrájejte kaki Persimon Bouquet, větší část dejte do hrnce, přidejte med a skořici, podlijte troškou vody a vařte za neustálého míchání doměkka. Poté rozmixujte. Přendejte na dno dvou menších skleniček. Navrch rozdělte nabobtnalý chia pudink a ozdobte čerstvými kousky kaki a můžete vše ještě zlehka posypat chia semínky.
Tuto originální alternativu marmelády připravíte v cuku letu. Při servírování se pak budete moct pochlubit nečekaně skvělými chutěmi. Připravte si: 3 kaki Persimon Bouquet, šťáva z 1 citronu, šťáva z 1 pomeranče, 1 lžíce kokosového oleje, pečivo na podávání.
Postup: troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem, vyskládejte na něj na měsíčky nakrájené kaki Persimon Bouquet. Pečte dozlatova, asi 45 minut. Poté přendejte do hlubší nádoby, přidejte šťávu z citronu a pomeranče a kokosový olej. Vše rozmixujte ponorným mixérem do hladkého másla. Podávejte s pečivem.
Ačkoliv kaki Persimon Bouquet pochází ze španělské Valencie, již ve starém Řecku dostalo název ovoce bohů. Své kvality a chuť si udrželo až do současnosti. Vyzkoušejte originální snídaňové kombinace s podzimní sklizní kaki! Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách.
Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino… Děkujeme.
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...
Bleskovky Nezařazené Wellness…
Věděli jste, že každý druhý Čech umírá na srdeční choroby? Přední čeští kardiologové si řekli dost…
Ty nejzábavnější věci bývají často úplně jednoduché – jako třeba vzít deku a udělat si za hezkého…
Cestujeme Nezařazené Wellness…
Letní turistická sezona je již nějaký čas minulostí. To ale neznamená, že by tím skončily možnosti…