Podzimní Mikulov
Lenošení ve SKY wellness s pohárkem vína, speciální masáže a lokální gastronomie – To je podzim ve Wellness Hotelu Volarik!
Lenošení ve SKY wellness s pohárkem vína, speciální masáže a lokální gastronomie – To je podzim ve Wellness Hotelu Volarik!
Přijeďte si odpočinout a zregenerovat. Budete se cítit lépe díky nově probuzené duševní a tělesné rovnováze organismu.
V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…
SPA Hotel Děvín nabízí široký výběr služeb včetně lázeňské léčby pod jednou střechou. Jedinečný zážitek z pobytu dotváří okolní parky, překrásná architektura města a světoznámé Mariánskolázeňské prameny.
Tam musíte být! Sauna Herbal Cup znamená saunu plnou bylinek, vůní a peelingů
Sdílejte článek
V kuchyni jsme teď více než kdy jindy, mnohdy se nám už ani nechce vařit a času není nikdy nazbyt… Vyzkoušejte rychlou a zdravou valašskou kyselici – je plná energie, vitamínů a navíc hezky zahřeje!…
„Vaříme tradiční valašskou kuchyni, ale v moderním pojetí a s důrazem na čerstvé regionální suroviny. Mnohdy čerpáme z prověřených receptů našich rodinných kuchařek a pro Valašsko jsou typické právě různé varianty jídel se zelím. Nejznámější je kyselice, hustá polévka z kysaného zelí a smetany, obohacená o brambory, uzené maso, a někdy i o klobásy. Tato nejtradičnější valašská specialita nechybí ani v nabídce našeho Spa hotelu Lanterna, kde je mezi hosty velice oblíbená,“ říká Josef Tydlačka, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna a přidává recept:
Potřebujeme:
400 g uzené křížové kosti, 300 g kysaného zelí, 250 ml smetany, 50 g hladké mouky, 2 větší brambory, 1 cibule, 1 česnek (podle chuti), olej nebo sádlo, celé koření: pepř, nové koření, 1 bobkový list, majoránka, sůl.
Postup:
1. Uzenou kost zalijeme studenou vodou, přidáme koření a vaříme tak dlouho, dokud maso nezačne odpadávat od kosti.
2. Scedíme kost a koření, přidáme pokrájené a dle kyselosti propláchnuté zelí a oloupané a na kostičky pokrájené brambory.
3. Smetanu rozmixujeme s hladkou moukou, vlijeme do polévky a 10 minut povaříme.
4. Mezitím obereme maso od kosti a nakrájíme jej nadrobno. Na tuku na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli a maso, přidáme do kyselice a 10 minut povaříme.
5. Nakonec dochutíme solí, pepřem, majoránkou a česnekem.
Kam za špičkovou (nejen) valašskou gastronomií:
Vanilkové rohlíčky, ale i další cukroví a pravé valašské frgály peče Pavla Stoklasová pro hosty Spa hotelu Lanterna. Ten je díky komorní atmosféře, klidné lokalitě, špičkovým wellness službám a zejména díky moderní krajové gastronomii ideálním útočištěm pro náročné hosty vyhledávající pohodovou relaxaci v Beskydech. V hotelovém L-Spa najdete bazén, saunový svět a bohatou nabídku masáží. Pro náročné gurmány je v hotelu otevřena zážitková restaurace Vyhlídka. Sportovci mohou využít mnoho krásných běžkařských tras či si zalyžovat v blízkém Ski areálu Razula. A vydat se sem můžete i na Vánoce či na silvestra!
Fotografie zaslala Zuzana Rybářová, AMAZE.cz – děkujeme.
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...
Exkluzivní rozšíření termálních lázní Laa, resortu VAMED Vitality World: 2. srpna 2024 se na ploše…
Bleskovky Nezařazené Saunování
Dvanáctý ročník mezinárodního festivalu zážitkového saunování SaunaFest 2024 zve návštěvníky na to…
Bleskovky Nezařazené Wellness…
Jak nejlépe přikouzlit blížící se jaro? No přeci v Aquacentru Šutka! Přijďte v neděli 3. 3. 2019 do…