
Saunová noc v pátek 26.9.2025 – ZAŽEHNUTÍ SEZÓNY
Přijďte si užít večer, kdy se sauna promění v jeviště plné vůní, tepla a příběhů. V pátek 26. září 2025 od 17:00 vás čeká Saunová noc v Saunovém ráji, kde se o jedinečné zážitky postarají saunéři.
Přijďte si užít večer, kdy se sauna promění v jeviště plné vůní, tepla a příběhů. V pátek 26. září 2025 od 17:00 vás čeká Saunová noc v Saunovém ráji, kde se o jedinečné zážitky postarají saunéři.
Medical Wellness je wellness program sestavený s ohledem na principy klasické medicíny. Budete se cítit lépe především díky nově probuzené duševní a tělesné rovnováze organismu. Zásadní jsou také preventivní účinky těchto…
Lenošení ve SKY wellness s pohárkem vína, speciální masáže a lokální gastronomie – To je podzim ve Wellness Hotelu Volarik!
SPA Hotel Děvín nabízí široký výběr služeb včetně lázeňské léčby pod jednou střechou. Jedinečný zážitek z pobytu dotváří okolní parky, překrásná architektura města a světoznámé Mariánskolázeňské prameny.
Tip: RESORT THERME LAA – Lázeňská destinace bez jazykové bariéry a stresu z dalekého cestování
Sdílejte článek
V kuchyni jsme teď více než kdy jindy, mnohdy se nám už ani nechce vařit a času není nikdy nazbyt… Vyzkoušejte rychlou a zdravou valašskou kyselici – je plná energie, vitamínů a navíc hezky zahřeje!…
„Vaříme tradiční valašskou kuchyni, ale v moderním pojetí a s důrazem na čerstvé regionální suroviny. Mnohdy čerpáme z prověřených receptů našich rodinných kuchařek a pro Valašsko jsou typické právě různé varianty jídel se zelím. Nejznámější je kyselice, hustá polévka z kysaného zelí a smetany, obohacená o brambory, uzené maso, a někdy i o klobásy. Tato nejtradičnější valašská specialita nechybí ani v nabídce našeho Spa hotelu Lanterna, kde je mezi hosty velice oblíbená,“ říká Josef Tydlačka, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna a přidává recept:
Potřebujeme:
400 g uzené křížové kosti, 300 g kysaného zelí, 250 ml smetany, 50 g hladké mouky, 2 větší brambory, 1 cibule, 1 česnek (podle chuti), olej nebo sádlo, celé koření: pepř, nové koření, 1 bobkový list, majoránka, sůl.
Postup:
1. Uzenou kost zalijeme studenou vodou, přidáme koření a vaříme tak dlouho, dokud maso nezačne odpadávat od kosti.
2. Scedíme kost a koření, přidáme pokrájené a dle kyselosti propláchnuté zelí a oloupané a na kostičky pokrájené brambory.
3. Smetanu rozmixujeme s hladkou moukou, vlijeme do polévky a 10 minut povaříme.
4. Mezitím obereme maso od kosti a nakrájíme jej nadrobno. Na tuku na pánvi osmažíme nakrájenou cibuli a maso, přidáme do kyselice a 10 minut povaříme.
5. Nakonec dochutíme solí, pepřem, majoránkou a česnekem.
Kam za špičkovou (nejen) valašskou gastronomií:
Vanilkové rohlíčky, ale i další cukroví a pravé valašské frgály peče Pavla Stoklasová pro hosty Spa hotelu Lanterna. Ten je díky komorní atmosféře, klidné lokalitě, špičkovým wellness službám a zejména díky moderní krajové gastronomii ideálním útočištěm pro náročné hosty vyhledávající pohodovou relaxaci v Beskydech. V hotelovém L-Spa najdete bazén, saunový svět a bohatou nabídku masáží. Pro náročné gurmány je v hotelu otevřena zážitková restaurace Vyhlídka. Sportovci mohou využít mnoho krásných běžkařských tras či si zalyžovat v blízkém Ski areálu Razula. A vydat se sem můžete i na Vánoce či na silvestra!
Fotografie zaslala Zuzana Rybářová, AMAZE.cz – děkujeme.
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...
Přicházející sychravé počasí vyloženě vybízí k tomu, abychom zůstali pod peřinou s hrníčkem teplého…
Objevte Lahůdkovou chilli pastu ze Svobodného statku na soutoku a proměňte každé jídlo v gurmánský…
Na jaře nastává období zasvěcené všem, kteří si libují v méně známých mléčných výrobcích, jako je…