Kromě toho, že neobsahují pecky, se pyšní také plnou chutí, vitamíny a antioxidanty.
Vyberte do receptů to nejlepší zralé ovoce, které si připoutá pozornost svou plnou sladkou chutí. A jaké jiné melouny zvolit, když ne lahodné melouny Bouquet bez pecek? Tato speciální bezpecková odrůda vyrostla na slunných svazích Španělska, kde se pěstuje již šedesát let. Šťavnaté melouny Bouquet jsou plné vitamínů, minerálů a antioxidantů. Každému receptu tak kromě chuti dodají ještě porci zdraví navíc.
Ani jeden z pěti receptů nezabere moc času na přípravu a nevyžaduje velké množství ingrediencí.
Salát s grilovaným melounem
Suroviny: ½ melounu Bouquet, 200 g sýru halloumi, olivový olej, 2 limetky, polníček, čerstvá bazalka, opečené toasty, javorový sirup na dochucení, sůl a pepř.
Postup: meloun nakrájejte na měsíčky, sýr halloumi na menší kousky. Grilujte je potřené olivovým olejem, osolte a opepřete. Na gril přidejte i rozpůlené limetky. Na talíře rozdělte polníček, ogrilované melouny a sýr. Zakapejte šťávou z limetek a olivovým olejem, podávejte s bazalkou a opečenými toasty.
Melounový tatarák s okurkou
Suroviny: 1/3 melounu Bouquet, 1 okurka, 100 g čerstvého sýru, čerstvá máta, opečené toasty, olivový olej na vymazání formy, sůl a pepř, uzená chilli vlákna (není nutné, lze koupit v obchodech s kořením).
Postup: meloun a oloupanou okurku nakrájejte na malé kostičky. Vložte do mísy a rozdrobte na směs sýr. Přidejte sůl a pepř a promíchejte. Servírovací misky zlehka vymažte olejem, dovnitř nasypte tatarák a vyklopte na talířky. Ozdobte čerstvou mátou a chilli vlákny. Podávejte s opečenými toasty.
Melounovo-jahodový sorbet
Suroviny: 400 g melounu Bouquet bez slupky, 100 g jahod, 1 limetka, 50 g třtinového cukru.
Postup: meloun nakrájejte na menší kusy a vložte do mixéru. Přidejte omyté jahody, šťávu z limetky a doslaďte třtinovým cukrem. Rozmixujte. Směs na sorbet přendejte do uzavíratelné nádoby, dejte do mrazáku a ideálně jej každou půlhodinu promíchejte, dokud nebude mít konzistenci zmrzliny. Zmražený sorbet rozdělte do mističek, podávejte s čerstvým ovocem a lístky máty.
Letní melounová pizza
Suroviny: ½ melounu Bouquet, 400 g řeckého jogurtu, 1 lžíce medu, 200 g jahod, 100 g borůvek, 100 g malin, čerstvá máta, 2 hrsti vlašských ořechů.
Postup: meloun Bouquet rozpulte a z poloviny krájejte 4 stejně velká kola. Ty rozdělte na menší trojúhelníčky. Přendejte na talíře. Jogurt smíchejte s medem, potřete jím trojúhelníčky melounu a nazdobte jahodami, borůvkami, malinami a mátou. Nakonec posypejte nasekanými ořechy.
Long drink s melounem a okurkou
Suroviny: 1/3 melounu Bouquet, 1 okurka, čerstvá máta, 1 limetka, gin a tonic.
Postup: z melounu vykrojte kuličky, rozdělte je do sklenic. Přidejte kostky ledu, na plátky nebo kolečka nakrájené okurky a čerstvou mátu. Zakápněte šťávou z limetky a podle chuti dolejte ginem a tonikem.
Melouny Bouquet dováží do České republiky společnost Anecoop, která je španělským lídrem v exportu čerstvého ovoce a zeleniny. Firma spolupracuje s více než 150 000 farmáři, jejichž produkty vyváží do více než 60 zemí světa. Celý systém je chráněn ochrannou známkou Naturane s přísnými předpisy.
Více informací najdete na www.nejlepsimelouny.cz nebo na Instagramu a Facebooku.
Melouny Bouquet jsou k dostání od konce dubna v supermarketech Kaufland, Globus, Albert a ve vybraných maloprodejnách.
Zdroj fotografií: www.nejmelouny.cz. Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino… Děkujeme.