
Bylinkový festival opět provoní Otevřenou zahradu v Brně
Bylinkový festival opět provoní Otevřenou zahradu v Brně v neděli 14. září 2025. Festival letos slaví devátý ročník a patří k největším setkáním fanoušků léčivých rostlin v České republice.
Bylinkový festival opět provoní Otevřenou zahradu v Brně v neděli 14. září 2025. Festival letos slaví devátý ročník a patří k největším setkáním fanoušků léčivých rostlin v České republice.
SPA Hotel Děvín nabízí široký výběr služeb včetně lázeňské léčby pod jednou střechou. Jedinečný zážitek z pobytu dotváří okolní parky, překrásná architektura města a světoznámé Mariánskolázeňské prameny.
Dopřejte si komfortu a luxusu v nových a moderních pokojích De Luxe. Skvělá snídaně, kvalitní víno a osobní péče to vše pod jednou střechou. Při prodlouženém pobytu zavítáte také na Zámek Kynžvart (v létě) nebo si užijete…
Nevíte, kam s dětmi? Vydejte se do oblasti Toulava kolem Tábora hledat čarovné bytosti a území. Čeká vás jedinečné propojení sběratelské karetní hry a zážitkové slevové karty.
Sdílejte článek
Máte chuť na něco výjimečně dobrého, ale docházejí vám nápady? Připravte si výtečné, zdravé menu plné lehkých chutí se šťavnatým ovocným podtónem. Těstovinový salát s cizrnou a melounem, ovocný salát…
O zdravou složku plnou sladké chuti se postarají melouny Bouquet. Své pevné místo v kuchyni našly také díky tomu, že vyrostly bez pecek. Starou metodou křížení odrůd vypěstovali farmáři ve Španělsku lahodné ovoce, které zazáří ve slaných i sladkých receptech a udělá radost i jako rychlá zdravá svačinka.
Nebojte se kombinovat chutě! Sladký meloun povýší těstovinový salát na novou úroveň. Na přípravu dvou porcí potřebujete: ¼ melounu Bouquet, 100 g těstovin, cizrnu v plechovce, rajčata, jarní cibulku, olivový olej, bazalku nebo tymián na ozdobení, sůl a pepř.
Postup: těstoviny uvařte a smíchejte s cizrnou. Přidejte na kostky nakrájený meloun, rajčata a také pokrájenou jarní cibulku. Salát dochuťte pepřem a solí a zakápněte větším množstvím olivového oleje. Na závěr podle chuti ozdobíte bazalkou nebo tymiánem.
Ovocný salát s medovou zálivkou se jednoduše promění ve výtečnou svačinu nebo dezert po obědě. K melounu přidejte ovoce, které právě roste na vaší zahrádce a vytvořte tak neodolatelnou kombinaci! Připravte si: ¼ melounu Bouquet, balení malin, balení borůvek, mango, mátu, citron, pomeranč, med, skořice.
Postup: ovoce nakrájejte nejlépe na stejně velké kousky. Připravte si medovou zálivku: z poloviny pomeranče a citronu vymačkejte šťávu, přidejte skořici a dvě lžíce medu. Tu pak nalijte na salát, který ozdobte mátou.
Pokud se v letních dnech nebudete moct rozhodnout, zda si dát sorbet nebo tříšť, zkuste pěnu z melounu a kokosového mléka. Tato lahůdka překvapí hosty nápaditostí a osvěžující chutí. Vyzkoušejte ji, nebudete litovat!
Připravte si na ni: ¼ melounu Bouquet, kokosové mléko, maliny, kokos, mátu.
Postup: smíchejte nakrájený meloun s malinami. Přidejte několik lžic kokosového mléka a kokos. Celou směs vložte do mixéru a rozmixujte. Nechte ztuhnout v mrazáku. Když je směs zmrzlá, přendejte ji znovu do mixéru a lehce promixujte, dokud nevznikne zmrzlá pěna. Servírujte ozdobenou kokosem, mátou a s brčkem.
Pár čerstvých surovin spolu s ledem vytvoří neodolatelnou letní kombinaci. Melounová limonáda s mátou a tymiánem skvěle doplní každou letní grilovačku. Budete potřebovat: ¼ melounu Bouquet, hrst jahod, čerstvý tymián, ½ citronu.
Postup: do lahve nakrájejte všechno ovoce a vymačkejte polovinu citronu. Přidejte tymián a zalijte vodou. Nechte v lednici stát alespoň půl dne – voda nasaje jemnou příchuť melounu a jahod. Limonáda je skvělá s ledem uprostřed léta.
Melouny Bouquet dováží do České republiky společnost Anecoop, která je španělským lídrem v exportu čerstvého ovoce a zeleniny. Firma spolupracuje s více než 70 000 farmáři, jejichž produkty vyváží do více než 60 zemí světa. Celý systém je chráněn ochrannou známkou Naturane s přísnými jakostními předpisy.
Více informací najdete na www.nejlepsimelouny.cz nebo na Instagramu a Facebooku.
Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino… Děkujeme.
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...
Léto se už dávno přehouplo do druhé půlky, ale to nám rozhodně nebrání naplno si užívat venkovních…
Velikonoce nemusí být jen o kuřeti s nádivkou a sladkém beránkovi, i když je máme všichni rádi.…
Léto je v plném proudu, ale ani v těchto rozpálených dnech si neumíte představit chvilku bez šálku…