Hledat Newsletter

Hotel VALNOVKA

Cestujeme

Hotel Valnovka se nachází v srdci Ladova kraje. Malebná oblast pojmenovaná po českém velikánovi výtvarné scény přímo vybízí k návštěvě jedné z mnoha místních pamětihodností a zajímavostí. Zavítat můžete na návštěvu historické…

Číst celý článek
Saunový Ráj Holice

Saunování

V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…

Číst celý článek

Nepřehlédněte dvě akce Saunafest Více informací


Osvěžení pro tělo i duši: Dokonalý letní odpočinek s ledovým čajem

Sdílejte článek Facebook Twitter

Nezařazené Zdravá…

Léto je tady a konečně je ten ideální čas, kdy si můžete naplno užívat svého momentu pohody, a to nejen doma pod dekou, ale také venku na čerstvém vzduchu. A co by mohlo být lepšího než si dopřát…

Čas pro sebe je vzácný a měli bychom se naučit si ho nejen pravidelně dopřávat, ale také si ho skutečně užít. Ať už se pohodlně usadíte se svou oblíbenou knihou ve stínu stromů, poležíte si v houpací síti nebo si užíváte sluníčka na lehátku, v horkých dnech byste nikdy neměli zapomínat na dostatečný příjem tekutin. Vyzrajte na vysoké teploty a objevte nový způsob přípravy svého oblíbeného čaje. Vychutnejte si jej v podobě osvěžujícího ledového nápoje, obohaceného o nejrůznější sezónní lahůdky podle našich receptů. Buďte si jisti, že se do barevných drinků zamilujete už při prvním doušku.

LEDOVÝ ČAJ S MÁTOU A LIMETAMI

Suroviny: 4 sáčky Pickwick Mátového čaje, 2 limety, nakrájené na plátky, ½ salátové okurky nakrájená na kolečka, hrst čerstvé máty na ozdobu, 2 lžíce medu, 750 ml horké vody. hrst ledu.
Postup: čaj Pickwick Máta zalijte 750 ml horké vody a louhujte 3-5 minut. Podle chuti oslaďte medem a nechte vychladnout. Do džbánu přidejte plátky limety, kolečka okurky a hrst čerstvé máty. Můžete podávat s ledem.

LEDOVÝ ČAJ S LESNÍM OVOCEM

Suroviny: 4 sáčky ovocného čaje Pickwick Lesní ovoce, 1 lžíce citronové šťávy, 2-3 lžíce třtinového cukru nebo sirupu s příchutí lesního ovoce, po hrsti ostružin, malin, borůvek a lesních jahod (můžou být i mražené). listy jahodníku, borůvek nebo maliníku na ozdobu, 500 ml horké vody, 200 ml studené vody, led.
Postup: sáčky čaje Pickwick Lesní ovoce zalijte cca 500 ml horké vody a nechte 6-8 minut louhovat. Přidejte cukr nebo sirup podle chuti a nechte vychladnout. Po vychladnutí dochuťte čaj citrónovu šťávou, nasypte ovoce, led (nemusí být, pokud máte ovoce mražené) a ozdobte lístky jahodníku.

LEDOVÝ ČAJ S PŘÍCHUTÍ BEZU A CITRUSY

Suroviny: 4 sáčky ovocného čaje Pickwick Citrusy s bezovým květem, 5 lžic bezového sirupu, 1 citron, nakrájený na tenké plátky, 1 limeta nakrájená na tenké plátky, lístky meduňky, 500 ml horké vody, 250 ml sodovky, led.
Postup: sáčky čaje Pickwick Citrusy s bezovým květem zalijte cca 500 ml horké vody a nechte vylouhovat 6-8 minut. Oslaďte bezovým sirupem a dejte vychladit. Citron a limetu pečlivě omyjte, pokrájejte na plátky a společně s lístky meduňky přidejte do vychlazeného čaje. Dolijte sodovkou a podávejte s ledem.

BRUSINKOVÝ LEDOVÝ ČAJ S MALINAMI

Suroviny: 4 sáčky ovocného čaje Pickwick Brusinky s malinami, 200 ml brusinkového džusu, 2 hrsti čerstvých nebo mražených malin, lístky máty, 500 ml horké vody, hrst ledu.
Postup: sáčky čaje Pickwick Brusinky s malinami zalijte 500 ml horké vody a nechte je vylouhovat 6-8 minut. Dejte vychladit. Vychlazený čaj smíchejte s brusinkovým džusem a malinami. Podávejte ozdobené lístky máty, případně s ledem.

LEDOVÝ ČAJ S BROSKVEMI

Suroviny: 4 sáčky černého čaje Pickwick Earl Grey, 1 zralá broskev, cca 2 lžíce třtinového cukru, 5 plátků čerstvého zázvoru, citronová šťáva z půlky citronu, lístky máty na ozdobu, 500 ml horké vody, 250 ml vychlazené sodovky nebo vody, pořádná hrst ledu.
Postup: v 500 ml horké vody vylouhujte 4 sáčky černého čaje Pickwick Earl Grey společně s plátky zázvoru. Černý čaj vyjměte po 1-3 minutách, ale zázvor nechte ve džbánu. Oslaďte podle chuti a nechte vychladnout. Následně přidejte broskev nakrájenou na tenké plátky a dolijte vychlazenou sodovkou. Dochuťte citrónovou šťávou, přidejte led a ozdobte mátou.

Fotografie zaslala Dominika Koukolíčková, Senior PR Manager PEPRCONSULTING – děkujeme.

Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...

Partneři

wn-astoria wn-abas wn-apr wn-saunafest wn-aromen wn-bergila wn-frajt wn-saunaherbalcup wn-sauneri wn-saunovymag

Vydržte, hned to bude...