Hledat Newsletter

Saunový Ráj Holice

Saunování

V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…

Číst celý článek
Hotel VALNOVKA

Cestujeme

Hotel Valnovka se nachází v srdci Ladova kraje. Malebná oblast pojmenovaná po českém velikánovi výtvarné scény přímo vybízí k návštěvě jedné z mnoha místních pamětihodností a zajímavostí. Zavítat můžete na návštěvu historické…

Číst celý článek

Nepřehlédněte dvě akce Saunafest Více informací


Lahodné nápoje pro vaše mimořádné podzimní chvíle

Sdílejte článek Facebook Twitter

Nezařazené Zdravá…

Podzim přichází se svými sychravými dny a kapkami deště, které nám doslova klepou na okna. Je to ten ideální čas, kdy se rádi schováme pod teplou deku s dobrým filmem nebo knihou a dopřejeme si horký…

V těchto dnech snad není nic lepšího než držet v ruce ještě kouřící hrneček, ve kterém se ukrývá dokonalá kombinace typických podzimních chutí a vůní. Tyto nápoje nám snadno dokážou vytvořit tu pravou atmosféru domácího pohodlí, ideální pro bezstarostné rozjímání. Nechte se inspirovat sezónními recepty, které jsou jako stvořené pro milovníky originální kávy i netradičního čaje. Vyzkoušejte něco nového a dejte podzimu volný průchod do vašeho šálku. Takže, co budete pít dnes?

SKOŘICOVÁ KÁVA

Suroviny: 300 ml kávy Jacobs Crema Gold, 80 g třtinového cukru, 70 ml javorového sirupu, 125 ml vody, 2 svitky skořice, mléčná pěna z cca 200 ml mléka, skořice na poprášení.
Postup: nejdříve si připravte skořicový sirup. Cukr, javorový sirup, vodu a skořici dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Povařte asi 5 minut. Odložte stranou a nechte 15 minut stát, pak vyjměte svitky skořice. Sirup vám vydrží v lednici v uzavřené sklenici minimálně týden. Do hrnků si rozlijte připravenou kávu, přidejte 2 lžíce skořicového sirupu (nebo víc, záleží na vás) a ozdobte mléčnou pěnou.

KÁVA SE ŠLEHAČKOU A SLANÝM KARAMELEM

Suroviny: 50 ml silné kávy Jacobs Gold, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml smetany ke šlehání šlehané dotuha, 1 lžíce karamelového kondenzovaného mléka, špetka vločkové soli, mletá skořice na ozdobu.
Postup: do malého rendlíku nalijte 200 ml vody, kávu, vanilkový cukr a přiveďte společně k varu. Minutu povařte, aby se cukr pořádně rozpustil. Smetanu vyšlehejte do tuha a opatrně do ní zamíchejte karamelové mléko a sůl. Kávu rozdělte do dvou vyšších sklenek, ozdobte karamelovou šlehačkou a posypte skořicí. Nesehnali jste karamelové kondenzované mléko? Slazené kondenzované mléko v plechovce ponořte do hrnce s vodou a 2 hodiny na mírném plamenu vařte. Mléko v konzervě samo zkaramelizuje.

TIP: Vyzkoušejte Jacobs Velvet Crema v novém balení, které můžete jednoduše přesypat do původní dózy, a v okamžiku tak prodloužit její životnost!

ŠÍPKOVÝ ČAJ S JABLKY

Suroviny: 4 sáčky čaje Pickwick Šípek, 1 jablko, nakrájené na kolečka, kůra z jednoho pomeranče, šťáva z jednoho pomeranče, 4 svitky skořice, 4 hřebíčky, med, 1 l vody.
Postup: ostrouhejte kůru z 1 citronu, ale pouze žlutou vrstvu – bílá dužnina je hořká. V litru vody dvě minuty povařte plátky jablek s pomerančovou kůrou, skořicí a hřebíčkem. Stáhněte z ohně a nechejte 5 minut vylouhovat 4 sáčky čaje Pickwick Šípek. Přidejte šťávu z jednoho pomeranče a čaj doslaďte podle chuti medem.

ŠVESTKOVÝ ČAJ SE SKOŘICÍ A JABLKY

Suroviny: 4 sáčky čaje Pickwick Švestky s vanilkou a skořicí, 3 svitky skořice, 3-4 lžíce javorového sirupu na doslazení, 1 jablko nakrájené na kostičky, 1 l vody.
Postup: skořici a nakrájené jablko zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu. Lehce povařte, přidejte 4 sáčky čaje Pickwick Švestky s vanilkou a skořicí a nechejte louhovat 8 minut. Podle chuti doslaďte javorovým sirupem a podávejte.

INDICKÝ CHAI

Suroviny: 4 sáčky čaje Pickwick Ranní, 1 lžíce fenyklových semínek, 6 tobolek kardamomu, 1 svitek skořice, 2 bobkové listy, 12 hřebíčků, 6 kuliček pepře, 250ml mléka, cukr nebo med na dochucení.
Postup: koření zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu. Poté stáhněte z ohně, přidejte 4 sáčky čaje Pickwick Ranní a nechejte 3 minuty vylouhovat. Přeceďte, vlijte mléko a podle chuti oslaďte cukrem či medem.

Fotografie zaslala Dominika Koukolíčková, Senior PR Manager PEPRCONSULTING – děkujeme.

Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...

Partneři

wn-astoria wn-abas wn-apr wn-saunafest wn-aromen wn-bergila wn-frajt wn-saunaherbalcup wn-sauneri wn-saunovymag

Vydržte, hned to bude...