
Bylinkový festival opět provoní Otevřenou zahradu v Brně
Bylinkový festival opět provoní Otevřenou zahradu v Brně v neděli 14. září 2025. Festival letos slaví devátý ročník a patří k největším setkáním fanoušků léčivých rostlin v České republice.
Bylinkový festival opět provoní Otevřenou zahradu v Brně v neděli 14. září 2025. Festival letos slaví devátý ročník a patří k největším setkáním fanoušků léčivých rostlin v České republice.
Dopřejte si komfortu a luxusu v nových a moderních pokojích De Luxe. Skvělá snídaně, kvalitní víno a osobní péče to vše pod jednou střechou. Při prodlouženém pobytu zavítáte také na Zámek Kynžvart (v létě) nebo si užijete…
SPA Hotel Děvín nabízí široký výběr služeb včetně lázeňské léčby pod jednou střechou. Jedinečný zážitek z pobytu dotváří okolní parky, překrásná architektura města a světoznámé Mariánskolázeňské prameny.
Nevíte, kam s dětmi? Vydejte se do oblasti Toulava kolem Tábora hledat čarovné bytosti a území. Čeká vás jedinečné propojení sběratelské karetní hry a zážitkové slevové karty.
Sdílejte článek
Podzim přichází se svými sychravými dny a kapkami deště, které nám doslova klepou na okna. Je to ten ideální čas, kdy se rádi schováme pod teplou deku s dobrým filmem nebo knihou a dopřejeme si horký…
V těchto dnech snad není nic lepšího než držet v ruce ještě kouřící hrneček, ve kterém se ukrývá dokonalá kombinace typických podzimních chutí a vůní. Tyto nápoje nám snadno dokážou vytvořit tu pravou atmosféru domácího pohodlí, ideální pro bezstarostné rozjímání. Nechte se inspirovat sezónními recepty, které jsou jako stvořené pro milovníky originální kávy i netradičního čaje. Vyzkoušejte něco nového a dejte podzimu volný průchod do vašeho šálku. Takže, co budete pít dnes?
Suroviny: 300 ml kávy Jacobs Crema Gold, 80 g třtinového cukru, 70 ml javorového sirupu, 125 ml vody, 2 svitky skořice, mléčná pěna z cca 200 ml mléka, skořice na poprášení.
Postup: nejdříve si připravte skořicový sirup. Cukr, javorový sirup, vodu a skořici dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Povařte asi 5 minut. Odložte stranou a nechte 15 minut stát, pak vyjměte svitky skořice. Sirup vám vydrží v lednici v uzavřené sklenici minimálně týden. Do hrnků si rozlijte připravenou kávu, přidejte 2 lžíce skořicového sirupu (nebo víc, záleží na vás) a ozdobte mléčnou pěnou.
Suroviny: 50 ml silné kávy Jacobs Gold, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml smetany ke šlehání šlehané dotuha, 1 lžíce karamelového kondenzovaného mléka, špetka vločkové soli, mletá skořice na ozdobu.
Postup: do malého rendlíku nalijte 200 ml vody, kávu, vanilkový cukr a přiveďte společně k varu. Minutu povařte, aby se cukr pořádně rozpustil. Smetanu vyšlehejte do tuha a opatrně do ní zamíchejte karamelové mléko a sůl. Kávu rozdělte do dvou vyšších sklenek, ozdobte karamelovou šlehačkou a posypte skořicí. Nesehnali jste karamelové kondenzované mléko? Slazené kondenzované mléko v plechovce ponořte do hrnce s vodou a 2 hodiny na mírném plamenu vařte. Mléko v konzervě samo zkaramelizuje.
TIP: Vyzkoušejte Jacobs Velvet Crema v novém balení, které můžete jednoduše přesypat do původní dózy, a v okamžiku tak prodloužit její životnost!
Suroviny: 4 sáčky čaje Pickwick Šípek, 1 jablko, nakrájené na kolečka, kůra z jednoho pomeranče, šťáva z jednoho pomeranče, 4 svitky skořice, 4 hřebíčky, med, 1 l vody.
Postup: ostrouhejte kůru z 1 citronu, ale pouze žlutou vrstvu – bílá dužnina je hořká. V litru vody dvě minuty povařte plátky jablek s pomerančovou kůrou, skořicí a hřebíčkem. Stáhněte z ohně a nechejte 5 minut vylouhovat 4 sáčky čaje Pickwick Šípek. Přidejte šťávu z jednoho pomeranče a čaj doslaďte podle chuti medem.
Suroviny: 4 sáčky čaje Pickwick Švestky s vanilkou a skořicí, 3 svitky skořice, 3-4 lžíce javorového sirupu na doslazení, 1 jablko nakrájené na kostičky, 1 l vody.
Postup: skořici a nakrájené jablko zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu. Lehce povařte, přidejte 4 sáčky čaje Pickwick Švestky s vanilkou a skořicí a nechejte louhovat 8 minut. Podle chuti doslaďte javorovým sirupem a podávejte.
Suroviny: 4 sáčky čaje Pickwick Ranní, 1 lžíce fenyklových semínek, 6 tobolek kardamomu, 1 svitek skořice, 2 bobkové listy, 12 hřebíčků, 6 kuliček pepře, 250ml mléka, cukr nebo med na dochucení.
Postup: koření zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu. Poté stáhněte z ohně, přidejte 4 sáčky čaje Pickwick Ranní a nechejte 3 minuty vylouhovat. Přeceďte, vlijte mléko a podle chuti oslaďte cukrem či medem.
Fotografie zaslala Dominika Koukolíčková, Senior PR Manager PEPRCONSULTING – děkujeme.
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...
Bleskovky Nezařazené Saunování
Druhý ročník setkání s možností letního saunování přímo na naturistické pláži na Hostivařské…
Vánoční období je časem, kdy se rodiny spojují kolem stolu a vychutnávají si kromě výjimečné…
Nedávno dokončené vývaziště plavidel na Jiráskově nábřeží v Českých Budějovicích v sobotu…