V dubnu 2024 hotel dokončil realizaci rozsáhlé rekonstrukce Wellness centra. Wellness je nejen v novém, ale poskytuje daleko širší nabídku včetně odpočinkových zón. K dispozici je nový bazén s protiproudem, masážními tryskami,…
13. ročník mezinárodního festivalu zážitkového saunování SaunaFest 2025 zve návštěvníky na to nejlepší ze saunového divadla. Hlavním programem SaunaFestu je již tradičně oficiální Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech –…
V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…
Hotel Valnovka se nachází v srdci Ladova kraje. Malebná oblast pojmenovaná po českém velikánovi výtvarné scény přímo vybízí k návštěvě jedné z mnoha místních pamětihodností a zajímavostí. Zavítat můžete na návštěvu historické…
Podzim přichází se svými sychravými dny a kapkami deště, které nám doslova klepou na okna. Je to ten ideální čas, kdy se rádi schováme pod teplou deku s dobrým filmem nebo knihou a dopřejeme si horký…
V těchto dnech snad není nic lepšího než držet v ruce ještě kouřící hrneček, ve kterém se ukrývá dokonalá kombinace typických podzimních chutí a vůní. Tyto nápoje nám snadno dokážou vytvořit tu pravou atmosféru domácího pohodlí, ideální pro bezstarostné rozjímání. Nechte se inspirovat sezónními recepty, které jsou jako stvořené pro milovníky originální kávy i netradičního čaje. Vyzkoušejte něco nového a dejte podzimu volný průchod do vašeho šálku. Takže, co budete pít dnes?
SKOŘICOVÁ KÁVA
Suroviny: 300 ml kávy Jacobs Crema Gold, 80 g třtinového cukru, 70 ml javorového sirupu, 125 ml vody, 2 svitky skořice, mléčná pěna z cca 200 ml mléka, skořice na poprášení. Postup: nejdříve si připravte skořicový sirup. Cukr, javorový sirup, vodu a skořici dejte do rendlíku a přiveďte k varu. Povařte asi 5 minut. Odložte stranou a nechte 15 minut stát, pak vyjměte svitky skořice. Sirup vám vydrží v lednici v uzavřené sklenici minimálně týden. Do hrnků si rozlijte připravenou kávu, přidejte 2 lžíce skořicového sirupu (nebo víc, záleží na vás) a ozdobte mléčnou pěnou.
KÁVA SE ŠLEHAČKOU A SLANÝM KARAMELEM
Suroviny: 50 ml silné kávy Jacobs Gold, 1 sáček vanilkového cukru, 100 ml smetany ke šlehání šlehané dotuha, 1 lžíce karamelového kondenzovaného mléka, špetka vločkové soli, mletá skořice na ozdobu. Postup: do malého rendlíku nalijte 200 ml vody, kávu, vanilkový cukr a přiveďte společně k varu. Minutu povařte, aby se cukr pořádně rozpustil. Smetanu vyšlehejte do tuha a opatrně do ní zamíchejte karamelové mléko a sůl. Kávu rozdělte do dvou vyšších sklenek, ozdobte karamelovou šlehačkou a posypte skořicí. Nesehnali jste karamelové kondenzované mléko? Slazené kondenzované mléko v plechovce ponořte do hrnce s vodou a 2 hodiny na mírném plamenu vařte. Mléko v konzervě samo zkaramelizuje.
TIP: Vyzkoušejte Jacobs Velvet Crema v novém balení, které můžete jednoduše přesypat do původní dózy, a v okamžiku tak prodloužit její životnost!
ŠÍPKOVÝ ČAJ S JABLKY
Suroviny: 4 sáčky čaje Pickwick Šípek, 1 jablko, nakrájené na kolečka, kůra z jednoho pomeranče, šťáva z jednoho pomeranče, 4 svitky skořice, 4 hřebíčky, med, 1 l vody. Postup: ostrouhejte kůru z 1 citronu, ale pouze žlutou vrstvu – bílá dužnina je hořká. V litru vody dvě minuty povařte plátky jablek s pomerančovou kůrou, skořicí a hřebíčkem. Stáhněte z ohně a nechejte 5 minut vylouhovat 4 sáčky čaje Pickwick Šípek. Přidejte šťávu z jednoho pomeranče a čaj doslaďte podle chuti medem.
ŠVESTKOVÝ ČAJ SE SKOŘICÍ A JABLKY
Suroviny: 4 sáčky čaje Pickwick Švestky s vanilkou a skořicí, 3 svitky skořice, 3-4 lžíce javorového sirupu na doslazení, 1 jablko nakrájené na kostičky, 1 l vody. Postup: skořici a nakrájené jablko zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu. Lehce povařte, přidejte 4 sáčky čaje Pickwick Švestky s vanilkou a skořicí a nechejte louhovat 8 minut. Podle chuti doslaďte javorovým sirupem a podávejte.
INDICKÝ CHAI
Suroviny: 4 sáčky čaje Pickwick Ranní, 1 lžíce fenyklových semínek, 6 tobolek kardamomu, 1 svitek skořice, 2 bobkové listy, 12 hřebíčků, 6 kuliček pepře, 250ml mléka, cukr nebo med na dochucení. Postup: koření zalijte 1 litrem vody a přiveďte k varu. Poté stáhněte z ohně, přidejte 4 sáčky čaje Pickwick Ranní a nechejte 3 minuty vylouhovat. Přeceďte, vlijte mléko a podle chuti oslaďte cukrem či medem.
Fotografie zaslala Dominika Koukolíčková, Senior PR Manager PEPRCONSULTING – děkujeme.
Vybíráme podobné články
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...