
Děvín De Luxe program
Dopřejte si komfortu a luxusu v nových a moderních pokojích De Luxe. Skvělá snídaně, kvalitní víno a osobní péče to vše pod jednou střechou. Při prodlouženém pobytu zavítáte také na Zámek Kynžvart (v létě) nebo si užijete…
Dopřejte si komfortu a luxusu v nových a moderních pokojích De Luxe. Skvělá snídaně, kvalitní víno a osobní péče to vše pod jednou střechou. Při prodlouženém pobytu zavítáte také na Zámek Kynžvart (v létě) nebo si užijete…
SPA Hotel Děvín nabízí široký výběr služeb včetně lázeňské léčby pod jednou střechou. Jedinečný zážitek z pobytu dotváří okolní parky, překrásná architektura města a světoznámé Mariánskolázeňské prameny.
V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…
Sdílejte článek
Vánoční období je časem, kdy se rodiny spojují kolem stolu a vychutnávají si kromě výjimečné atmosféry také tradiční pokrmy. Oblíbená štědrovečerní a novoroční jídla, která jsou nedílnou součástí…
Lokální suroviny dodají vašemu jídlu punc výjimečnosti. Pro naše recepty jsme proto zvolili produkty pyšnící se značkou Regionální potravina. Výrobky s tímto označením prochází pravidelnou kontrolou, díky čemuž si dlouhodobě udržují tu nejvyšší kvalitu. A kdy jindy si dopřát to nejlepší než právě v čase vánočním?
Určitě se všichni těšíme na chvíli, kdy se zachumláme do měkké deky, natáhneme si ponožky a ponoříme se do knížky s napínavým příběhem. Abychom si vánoční příběh co nejvíce vychutnali, můžeme si připravit nealkoholický svařák s badyánem, sušenými jablky a hřebíčkem z vinařství THAYA.
Hrozny v moštu Thaya pochází z jejich vlastních vinic, které se nachází v ochranném pásmu Národního parku Podyjí, známého svou jedinečnou slunnou polohou. Rychlost zpracování a unikátní poloha těchto vinic dodávají moštu kvalitu, plnost chuti a regionální charakter.
Recept:
Ingredience: 1,4 l Thaya hroznového moštu, 100 g sušených jablek, 3 ks badyánu, 3 ks celé skořice, 10 ks hřebíčku, dle chuti: cukr, citronová šťáva.
Postup: přivedeme k varu vinný mošt, přidáme všechny ingredience a pomalu vaříme na mírném plamenu po dobu 10 minut. Dle chuti dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
Šťastné a lehké – to jsou slova, která mohou popsat vaše letošní Vánoce. Pro vytvoření skutečně nevšedního zážitku ze svátečních chvil jsme pro vás připravili slavnostní hlavní chod s tradičním nádechem. Lehký vídeňský salát stojí na svěžím přístupu a zejména na vynikajících bramborách. Doporučujeme vyzkoušet Supíkovické brambory ANTONIE, oceněné jako Regionální potravina pro rok 2023 v Olomouckém kraji. Tyto brambory jsou známé svou žlutou a čistou dužinou s jemnou konzistencí a vynikající lahodnou chutí.
K tomuto salátu perfektně ladí výtečný filet z uzeného pstruha od Jan Kolowrat – Krakowský. Pstruh je naložen ve speciálním solném láku a následně uzen v teplém kouři bukového dřeva, aby vynikla jeho jemná chuť. Poté je filetován tak, aby byl zbaven kostí a zůstal šťavnatý. Stačí ho jen krátce osmažit na pánvi.
Recept:
Ingredience: 4 ks Pstruh filet uzený – ručně filetovaný vakuovaný, 1 kg Supíkovické brambory ANTONIE, 300 ml zeleninového, hovězího nebo drůbežího vývaru, 2 červené cibule, 6 nakládaných okurek, 1 lžíce plnotučné hořčice, 4 lžíce cukru krystal, 4 lžíce vinného octa, divoké koření, listová petržel, kopr, mletý pepř, sůl.
Postup: důkladně omyjeme brambory, uvaříme je v osolené vodě do měkka a necháme je vychladnout. Necháme na pánvi zkaramelizovat cukr, přilijeme ocet a necháme ho odpařit. Poté přilijeme vývar, přidáme hořčici, divoké koření a vše spolu provaříme alespoň 20 minut. Hotový lák přecedíme a necháme vychladnout. Brambory i se slupkou nakrájíme na tenká kolečka, přidáme nakrájené okurky, cibuli, nasekaný kopr, listovou petržel a vše zalijeme lákem a dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Hotový salát necháme přes noc odležet.
Bramborový salát podáváme s filetem z pstruha.
Kouzlo vánočních svátků i vítání nového roku tkví v čase stráveném v kruhu těch nejbližších a ve společnosti dobrého jídla. Popusťte uzdu své fantazii a vytvořte si s námi regionální vánoční stromeček složený z pečlivě vybraných surovin se zajímavým příběhem a vytříbenou chutí.
Vyzkoušejte unikátní kombinace tradičních regionálních chutí, které oživí váš stůl během vánoční hostiny. Aby byl váš vánoční stromeček skutečně jedinečným zážitkem pro všechny vaše smysly, vybírejte suroviny s oceněné prestižním ocenění Regionální potravina. Suroviny nakrájejte na malá sousta, která skládejte do požadovaného tvaru jako na fotografii.
Recept:
Ingredience oceněné Regionální potravinou: Baby Beef párek z Farma Rudimov s. r. o. , Hlinecký přejetý salám z Řeznictví Švanda s. r. o., Havlíčkova vyzrálá klobása a Havlíčkova klobása se švestkou z Havlíčkovo řeznictví a uzenářství, Čerstvý SÝR s bylinkovou BRUSCHETTOU a BIO čerstvý SÝR z Farma Člupy, Liberečák – Český pařený sýr od WEISSER STERN s. r. o., Vlašské ořechy, lískové ořechy, sušené ovoce .
Postup: všechny suroviny si nakrájíme do požadovaného tvaru. Vyskládáme do tvaru vánočního stromečku.
Čím obdarovat milovníky dobrého jídla? Vytvořte balíček kvalitních výrobků oceněných Regionální potravinou. Tip:
Zdroj fotografií a receptů: Regionální potravina. Zaslala Barbora Jermanová, Momentum Czech Republic PR – děkujeme.
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...
Průměrný Čech prosedí více než 8,5 hodiny denně. Naše těla na to přitom vůbec nejsou nastavena. I…
Arganový olej pochází z ořechů stromu argánie trnité, která má svůj domov v jihozápadním Maroku.…
Ve chvíli, kdy se za okny promění počasí a horké slunečné paprsky vystřídají plískanice, obvykle…