Hledat Newsletter

Saunový Ráj Holice

Saunování

V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…

Číst celý článek
Hotel VALNOVKA

Cestujeme

Hotel Valnovka se nachází v srdci Ladova kraje. Malebná oblast pojmenovaná po českém velikánovi výtvarné scény přímo vybízí k návštěvě jedné z mnoha místních pamětihodností a zajímavostí. Zavítat můžete na návštěvu historické…

Číst celý článek

Nepřehlédněte dvě akce Saunafest Více informací


Pořádá se mezi dny 01.11.2024 - 30.11.2024

Podzimní husí hody v restauracích skupiny Pytloun Restaurants

Sdílejte článek Facebook Twitter

Bleskovky Nezařazené Wellness…

Čerstvě zrekonstruovaná restaurace Končina v malebném horském městečku Harrachov v Krkonoších, romantická restaurace Chateau Ctěnice v Zámeckém areálu Ctěnice na severovýchodní hranici Prahy,…

Husí menu, sestavené v restauracích Končina, Chateau Ctěnice a Rendlík zkušeným šéfkuchařem Denisem Wágnerem, a v restauraci Zlatý kohout šéfkuchařem Janem Martínkem, bude ve všech čtyřech restauracích, které jsou součástí skupiny PYTLOUN RESTAURANTS, k dispozici každý den od 12:00 do 21:00 hodin.

„Zahřejte se výtečným husím kaldounem s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi a pokračujte hlavním chodem – staročeskými bramborovými lokšemi plněnými trhaným husím masem, doplněnými červeným zelím a povidlovou omáčkou. K dokonalému zážitku přispěje i naše speciální nabídka nápojů – vyzkoušejte suché moravské víno Cabernet Moravia z malého rodinného vinařství Filiberk v Kobylí nebo podzimní koktejl Autumn Fizz. Přijďte ochutnat lahodné husí menu, které jsme připravili s důrazem na poctivé suroviny a klasické recepty. Těšíme se na vaši návštěvu ať už v našich horských restauracích v Krkonoších či Krušných horách, v prostředí historického zámku na okraji Prahy nebo v designové restauraci v srdci Liberce,“ říká šéfkuchař Denis Wágner.

Restaurace Končina, která je součástí Pytloun Wellness Hotelu Harrachov (Rýžoviště 489), je místem, které spojuje vynikající gastronomické zážitky s pohodovou horskou atmosférou v srdci Krkonoš. V menu najdete pestrou paletu pokrmů od tradičních českých specialit až po jídla inspirovaná kuchyněmi z různých koutů světa. Šéfkuchař restaurace Denis Wágner klade důraz na čerstvé a kvalitní suroviny, které jsou základem všech pokrmů. Hosté si mohou pochutnat na šťavnatých steacích, delikátních mořských plodech, ale také na lehkých salátech nebo výtečných těstovinách. Nabídka se pravidelně obměňuje, aby odrážela sezónní suroviny a novinky z kulinářského světa. Interiér restaurace Končina je útulný, s příjemným horským nádechem, který zve k odpočinku po dni stráveném na sjezdovkách nebo turistických trasách. Ať už hledáte místo pro rodinný oběd, romantickou večeři, nebo jen odpočinek u dobré kávy po náročném dni, restaurace Končina je ideální volbou.

Restaurace Chateau Ctěnice (Bohdanečská 259, Praha-Vinoř) nabízí 40 míst k sezení v příjemném prostředí moderní zámecké restaurace. Cihlové klenuté stropy, hrubý štuk a těžká dlažba dodávají interiéru autentický vzhled. Restaurace se zaměřuje na klasiku s důrazem na čerstvé suroviny od lokálních dodavatelů. Venkovní terasa umožňuje vychutnat si gastronomické speciality, kávu, pivo či osvěžující drinky s výhledem na zámecké nádvoří, což je ideální pro odpočinek a prožití klidné atmosféry ctěnického panství.

Liberecká restaurace Zlatý kohout s italskou kuchyní je známá svým fine dining konceptem, ve kterém využívá vysoce kvalitní suroviny, sofistikovanou prezentaci jídel a vynikající chuťové kombinace. Jedním z unikátních prvků restaurace je otevřená kuchyně, která umožňuje hostům sledovat šéfkuchaře a jeho tým při přípravě pokrmů. To vytváří interaktivní a zábavnou atmosféru, která přidává další rozměr nezapomenutelnému zážitku z návštěvy restaurace. Historie restaurace sahá až do 30. let minulého století, kdy byl hotel Imperial (dnešní Pytloun Grand Hotel Imperial) postaven podle projektu Pavla Zeha hoteliérem Franzem Fiedlerem. Z této doby se příliš záznamů nedochovalo. Jisté je, že po dlouhé stagnaci v době hospodářské krize a zejména za druhé světové války se hotel probudil k životu v průběhu 50. a 60. let. V 80. letech se v prostoru dnešní restaurace nacházel populární snack bar Zlatý kohout. V roce 2015 získal hotel spolu s restaurací nynější podobu. Té vtiskli její nadčasově designovou podobu renomovaní architekti Vrtiška & Žák.

V restauraci Rendlík, která je součástí Pytloun Wellness Hotelu Hasištejn v Krušných horách (na okraji obce Místo v okrese Chomutov), se moderní kuchyně snoubí s tradičními hodnotami, což vytváří jedinečný gastronomický zážitek. Restaurace je skrytá uprostřed lesů a sousedí s kouzelnou zříceninou hradu Hasištejn, takže na hosty, kteří si přejí vychutnat své jídlo na velké letní terase s výhledem do okolních lesů, čekají nezapomenutelné romantické výhledy. Restaurace, která disponuje 45 místy k sezení, klade důraz na kvalitní suroviny od místních farmářů, a kromě sezonních specialit nabízí i osvědčené klasiky. Je také vhodná pro firemní jednání, školení a privátní oslavy, jako jsou svatební hostiny a narozeninové oslavy.

Husy v české kuchyni

Husy mají v české kuchyni dlouhou tradici a jsou oblíbeným pokrmem zejména při slavnostních příležitostech, jako jsou Svatomartinské hody nebo Vánoce. Pečená husa je často podávána s knedlíky a zelím, což je kombinace, která dokonale ladí s bohatou chutí husího masa. Příprava husy vyžaduje trpělivost a pečlivost, protože maso musí být pomalu pečeno, aby bylo křehké a šťavnaté. Kromě klasické pečené husy se v české kuchyni připravují i další pokrmy, jako jsou husí stehna dušená v zelí, husí játra, která se často podávají jako delikatesní paštika, nebo kaldoun, což je hustá polévka z husích drobů. Husí maso je ceněno pro svou výraznou chuť a je považováno za delikatesu, která si zaslouží místo na slavnostní tabuli.

Drůbeží farma Holýšov

Od roku 1990 stojí na Pelhřimovsku ve vísce Holýšov stejnojmenná farma. Její prioritou je soulad s přírodou. Snaží se o maximální snížení stresu drůbeže, což má zajisté vliv i na kvalitu masa. Specializují se převážně na chov vodní drůbeže, naleznete u nich kachny, kachňata a husy. Ale také hrabavou drůbež, což jsou kuřata, kohouti, perličky, bažanti a divocí krocani. Momentálně se mohou pochlubit více než 700 kusy hrabavé a vodní drůbeže. Chovaná drůbež využívá výhradně krytých laminátových přístřešků a okolních luk. Zvířata nejsou trápena, žijí pohodový život bez stresu, což se zákonitě projevuje i na jejich masu. Veškerá drůbež je krmena výhradně krmivem na přírodní bázi, to je obilným šrotem, klíčeným ječmenem. Zároveň mají dostatek přirozené potravy, kterou získávají ve venkovním výběhu. Husy jsou ze začátku odchovu, jako housata, krmeny obilním šrotem, později se přechází na klíčený ječmen. Po celou dobu chovu mají husy přes den volný výběh na pastvě, pouze na noc jsou zavírány do halových přístřešků. Husy jsou vykrmovány do stáří cca 180 dnů.

O společnosti PYTLOUN RESTAURANTS

Restaurace patřící do skupiny PYTLOUN RESTAURANTS jsou umístěny na skvělých lokalitách v Praze, Liberci, Krkonoších a Krušných horách. Skupina zahrnuje restauraci Talíř a Pytloun Sky Bar & Restaurant Prague a restauraci Chateau Ctěnice v Praze, restauraci Zlatý kohout a Imperial Pizza Liberec v Liberci, restauraci Rendlík v Krušných horách, a restauraci Končina a Imperial Pizza Harrachov v Harrachově. Restaurace nabízejí vynikající českou a italskou kuchyni. V PYTLOUN RESTAURANTS kladou velký důraz na čerstvé suroviny od místních farmářů. Spolupráce s místními dodavateli zajišťuje kvalitní, čerstvé a sezónní suroviny pro připravované pokrmy. Skupina také podporuje udržitelné zemědělství a ekologické postupy, které přispívají k ochraně životního prostředí a podpoře lokálních komunit. Všechny restaurace se snaží využívat sezónní ingredience podle dostupnosti a nabídky od místních partnerů, což jim umožňuje připravovat pokrmy plné chuti a kvality.

www.pytloun-restaurants.cz

Fotografie zaslal Ondřej Hampl, ACCEDO Czech Republic Communications – děkujeme.

Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...

Partneři

wn-astoria wn-abas wn-apr wn-saunafest wn-aromen wn-bergila wn-frajt wn-saunaherbalcup wn-sauneri wn-saunovymag

Vydržte, hned to bude...