Hledat Newsletter


Tam musíte být! Sauna Herbal Cup znamená saunu plnou bylinek, vůní a peelingů


Kaki Bouquet: podzimní vitamínová bomba z Valencie

Sdílejte článek Facebook Twitter

Zdravá…

S příchodem barevného podzimu se na české stoly vrací i oblíbené sezónní ovoce – kaki Bouquet.

S příchodem barevného podzimu se na české stoly vrací i oblíbené sezónní ovoce – kaki Bouquet. Tento sytě oranžový plod, který dozrává na slunných valencijských plantážích, je právě teď k dostání v obchodech. Díky své přirozeně sladké chuti a šťavnaté dužině představuje ideální podzimní pochoutku, která nejen potěší chuťové buňky, ale také prospívá zdraví.

Zdroj energie a zdraví

Obsah cenných vitamínů a minerálů navíc pomáhá posílit organismus právě v období, kdy je naše imunita nejvíce zatěžována. Kaki Bouquet je doslova nabité cennými živinami. Obsahuje vysoké množství vitamínu A, důležitého pro vývoj dětí i podporu zraku, a vlákninu, která prospívá trávení. Díky pektinu pomáhá regulovat hladinu cholesterolu v krvi a optimální podíl přírodních cukrů z něj dělá skvělý zdroj energie. Plody navíc dodávají všechny esenciální aminokyseliny, minerály jako fosfor a antioxidanty včetně lykopenu, který zpomaluje proces stárnutí. Pravidelná konzumace podporuje imunitu i metabolismus, zmírňuje únavu a stres a má pozitivní vliv na srdce, svaly i pevnost kostí.

Inspirace pro kuchyni

Velkou výhodou kaki je jeho jednoduchá příprava – ovoce není třeba loupat, slupka je tenká a chutná, navíc neobsahuje pecky ani semínka. Díky tomu se hodí k okamžité konzumaci jako rychlá svačina. Kaki Bouquet však oceníte i při vaření – skvěle doplní sladké i slané recepty. Stačí se nebát experimentovat a vyzkoušet nové kombinace.

Vyzkoušejte originální recept na pečenou lučinu. Hotovo máte za 40 minut a pochutná si celá rodina.

Budete potřebovat (na 6 kusů): 400 g lučiny, 1 kaki Bouquet, balsamikový ocet, rajčata a rukolu na zdobení, olej na vymazání misek, sůl, pepř.
Postup: Lučinu dejte do nádobky mixéru, přidejte trochu pepře, špetku soli a jedno menší, na kousky nakrájené kaki. Vše důkladně prošlehejte a poté směs rozdělte do olejem vymazaných zapékacích misek. Vyskládejte je na plech a vložte do trouby předehřáté na 180 C. Pečte asi 20 minut. Poté ozdobte rajčaty, rukolou a balzamikovou redukcí.

Plody kaki Bouquet jsou k dostání v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách. Více informací na www.nejkaki.cz.

Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino… Děkujeme.

Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...

Partneři

wn-astoria wn-abas wn-apr wn-saunafest wn-aromen wn-bergila wn-frajt wn-saunaherbalcup wn-sauneri wn-saunovymag

Vydržte, hned to bude...