V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…
13. ročník mezinárodního festivalu zážitkového saunování SaunaFest 2025 zve návštěvníky na to nejlepší ze saunového divadla. Hlavním programem SaunaFestu je již tradičně oficiální Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech –…
V dubnu 2024 hotel dokončil realizaci rozsáhlé rekonstrukce Wellness centra. Wellness je nejen v novém, ale poskytuje daleko širší nabídku včetně odpočinkových zón. K dispozici je nový bazén s protiproudem, masážními tryskami,…
Hotel Valnovka se nachází v srdci Ladova kraje. Malebná oblast pojmenovaná po českém velikánovi výtvarné scény přímo vybízí k návštěvě jedné z mnoha místních pamětihodností a zajímavostí. Zavítat můžete na návštěvu historické…
Co lehkého k jídlu v parných horkých dnech? Co nachystat nového a originálního o víkendu pro celou rodinu? S kterým neozkoušeným receptem nestrávit v kuchyni celé dopoledne? Tři zapeklité otázky,…
Nachystejte si melounový tatarák s okurkou, grilované halloumi s melounovým dipem, ovocný melounový salát a melounovou smoothie bowl. Nebudete se muset zlobit s melounovými zrnky, protože melouny Bouquet jsou bezpeckové. Kromě toho obsahují vysoké množství vitamínů, minerálů, antioxidačních látek a tekutin. Tělu vyčerpanému horkým počasím dodávají energii, živiny a hydrataci. Příprava všech receptů je velmi rychlá a jednoduchá. Doporučené množství ingrediencí je určené pro čtyři porce.
Melounový tatarák s okurkou
Suroviny: 1/3 melounu Bouquet, 1 okurka, 100 g čerstvého sýru, čerstvá máta, opečené toasty, olivový olej na vymazání formy, sůl a pepř, uzená chilli vlákna (není nutné, lze koupit v obchodech s kořením). Postup: Meloun a oloupanou okurku nakrájejte na malé kostičky. Vložte do mísy a rozdrobte na směs sýr. Přidejte sůl a pepř a promíchejte. Servírovací misky zlehka vymažte olejem, dovnitř nasypte tatarák a vyklopte na talířky. Ozdobte čerstvou mátou a chilli vlákny. Podávejte s opečenými toasty.
Grilované halloumi s melounovým dipem
Suroviny: 1/4 melounu Bouquet (200 ml v tekutém stavu), 200 g sýru halloumi, 2 lžíce třtinového cukru, 100 g zakysané smetany, 1 lžíce papriček chipotle adobo, 1 lžíce nasekané máty, kůra a šťáva z limetky, olivový olej, sůl a pepř. Postup: Nejdřív si vyrobte melounový dip. Meloun nakrájejte, dejte do mixéru a rozmixujte. Přendejte na pánev, přidejte cukr, přiveďte k varu, stáhněte teplotu a vařte, dokud se nezredukuje omáčka na jednu třetinu. Potrvá to asi 5 minut. Poté nechte lehce vychladnout, vmíchejte zakysanou smetanu, papričky chipotle a nasekanou mátu. Přendejte do hluboké nádoby a rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem, šťávou a kůrou z limetky. Dip podávejte s ogrilovaným sýrem halloumi.
Ovocný melounový salát
Suroviny: 1/2 melounu Bouquet, 250 g jahod, 2 hrsti borůvek, 2 hrsti lískových oříšků, čerstvá máta, 50 ml olivového oleje, 2 lžíce malinového octa, javorový sirup na doslazení a šťáva z limetky. Postup: Meloun nakrájejte na menší kousky a přendejte je do větší mísy. Přidejte omyté a nakrájené jahody, borůvky a nasekané lískové oříšky. Nakrájejte mátu a připravte si dresink z olivového oleje, octa, javorového sirupu a šťávy z limetky. Promíchejte a podávejte.
Melounová smoothie bowl
Suroviny: 1/3 melounu Bouquet + na ozdobu, 1 banán, 250 g jahod + na ozdobu, 250 g měkkého tvarohu, 1 lžíce medu, maliny a borůvky na ozdobu, čerstvá máta. Postup: Meloun nakrájejte na menší kousky a přendejte ho do mixéru. Přidejte banán, jahody, tvaroh a doslaďte medem. Rozmixujte. Přendejte do misek, ozdobte kostičkami melounu, malinami a borůvkami a čerstvou mátou.
Melouny Bouquet dováží do České republiky společnost Anecoop, která je španělským lídrem v exportu čerstvého ovoce a zeleniny. Firma spolupracuje s více než 70 000 farmáři, jejichž produkty vyváží do více než 60 zemí světa. Celý systém je chráněn ochrannou známkou Naturane s přísnými předpisy. Melouny Bouquet jsou k dostání od dubna do konce srpna v Kauflandu, Globusu a ve vybraných maloprodejnách.
Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino… Děkujeme.
Vybíráme podobné články
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...