Všechny recepty jsou velmi snadné a zvládne je i začátečník. A díky bezpeckovým melounům Bouquet budete mít o jednu starost míň. Nemusíte pracně vybírat semínka.
Hamburger s melounovou salsou a mangem je originální variací na oblíbenou letní pochoutku. Spojení melounu a manga dodává grilovanému masu jedinečnou chuť. Na recept pro čtyři osoby budete potřebovat: 4 ks hamburgerových bulek, 800 g kvalitního mletého hovězího masa, červenou cibuli, rukolu nebo jiný oblíbený salát, kečup. Na melounovou salsu s mangem: 400 g melounu Bouquet, 100 g manga, 2 lžíce olivového oleje, hrst máty, 1 malou jarní cibulku, sůl, pepř.
Postup: nejprve si připravíme melounovou salsu. Meloun lehce opečeme na grilu a spolu s mangem nakrájíme na malé kostičky. Poté zakápneme olivovým olejem a přidáme jemně nasekané bylinky. Na závěr dochutíme solí, pepřem a vše důkladně zamícháme.
Před přípravou samotného hamburgeru opečeme bulky na grilu. Dále na spodní část naneseme kečup, přidáme salát, tenké plátky červené cibule a položíme na grilu opečený hovězí hamburger. Na závěr přidáme osvěžující melounovou salsu, přiklopíme druhou částí housky a podáváme.
Grilovaný chřest s melounovým carpacciem a koprem osvěží každý oběd či večeři. Lehká chuť chřestu a melounu se skvěle snoubí a překvapí i ty nejnáročnější gurmány. Na recept pro čtyři osoby si připravte: 350 g melounu Bouquet, 1 balení chřestu, rukolu, polníček nebo jiný oblíbený salát, olivový olej, citrón, kopr, sůl a pepř.
Postup: zelený chřest lehce ogrilujeme. Nejlépe chutná krásně křupavý, proto grilujeme jen krátce. Mezi tím pomocí škrabky nakrájíme meloun na tenké plátky. Chřest servírujeme na oblíbeném salátu, pokapaný olivovým olejem a jemně osolený. Na závěr přidáme melounové carpaccio, pokapeme citronem, posypeme nasekaným koprem a můžeme dozdobit plátky citronu.
Kuřecí špízy s melounovou chilli omáčkou představují obměnu dalšího oblíbeného receptu z grilu. Zatímco si budete pochutnávat na netradiční chuťové symfonii, nechte své hosty hádat jednotlivé ingredience. Na toto jídlo pro čtyři osoby si připravte: 200 g melounu Bouquet, 300 g kuřecího masa, grilovací koření, hrst koriandru, 1 žlutou chilli papričku, olej, lžičku třtinového cukru, stroužek česneku, sůl, pepř.
Postup: kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky a napíchneme na kovové jehly. Každý špíz posypeme oblíbeným grilovacím kořením, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme chvilku odpočinout. Mezitím si připravíme melounovou chilli omáčku. Meloun spolu se žlutou chilli papričkou nasekáme na drobné kousky a dáme do misky. Přidáme koriandr, špetku soli a dle sladkosti melounu cukr. Následně vše důkladně promícháme, můžeme krátce rozmixovat, a propasírujeme stroužek česneku. Takto připravenou omáčku podáváme s grilovanými špízy.
Grilovaný meloun v sirupu s citronovým mascarpone a pistáciemi je lahodný dezert, který by se nemuseli bát servírovat i v těch nejlepších restauracích. Vy ho však během chvilky vykouzlíte i u sebe doma na svém grilu. Pro čtyři osoby budete potřebovat: 400 g melounu Bouquet, 1 lžičku badyánu, 100 ml javorového sirupu, 200 g mascarpone, 1 lžíci tahini pasty, kůru z jednoho citronu,hrst nasekaných pistácií.
Postup: meloun nakrájíme na trojúhelníky, které posypeme badyánem a pokapeme javorovým sirupem. Takto připravený meloun necháme odpočinout a mezi tím si připravíme krém.
Mascarpone smícháme s trochou sezamové tahini pasty, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a posypeme pistáciemi. Na závěr meloun grilujeme, dokud na něm sirup trochu nezkaramelizuje a podáváme s krémem s mascarpone.
Melouny Bouquet dováží do České republiky společnost ANECOOP, která je španělským lídrem v exportu čerstvého ovoce a zeleniny. Firma spolupracuje s více než 150 000 farmáři, jejichž produkty vyváží do více než 60 zemí světa. Celý systém je chráněn ochrannou známkou Naturane s přísnými předpisy.
Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino… Děkujeme.