
Děvín De Luxe program
Dopřejte si komfortu a luxusu v nových a moderních pokojích De Luxe. Skvělá snídaně, kvalitní víno a osobní péče to vše pod jednou střechou. Při prodlouženém pobytu zavítáte také na Zámek Kynžvart (v létě) nebo si užijete…
Dopřejte si komfortu a luxusu v nových a moderních pokojích De Luxe. Skvělá snídaně, kvalitní víno a osobní péče to vše pod jednou střechou. Při prodlouženém pobytu zavítáte také na Zámek Kynžvart (v létě) nebo si užijete…
V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…
SPA Hotel Děvín nabízí široký výběr služeb včetně lázeňské léčby pod jednou střechou. Jedinečný zážitek z pobytu dotváří okolní parky, překrásná architektura města a světoznámé Mariánskolázeňské prameny.
Sdílejte článek
Jednohubky s česnekovou pomazánkou, chlebíčky i kanapky – silvestrovské oslavy se odjakživa neobejdou bez prohýbajících se stolů plných oblíbených pochutin. Co takhle letos ozdobit novoroční menu o…
Základem každého chlebíčku je tmavý hranatý chléb nakrájený na tenké plátky a potřený máslem. Ten se následně zdobí nejrůznějšími potravinami a oblohou z čerstvé zeleniny. Mezi tradiční pak řadíme variantu s brambory, kdy se chlebíček jednoduše ozdobí vařeným bramborem s pažitkou a zalije se domácí majonézou. Nejen dánové si při přípravě dávají záležet na to, aby vybírali výhradně z lokálních a kvalitních produktů.
Aby byl výsledek opravdu povedený, doporučujeme vybírat biopotraviny, tedy produkty ekologického zemědělství. U nich máte jistotu, že při jejich produkci nebyla použita umělá hnojiva ani další chemické látky, jako jsou např. pesticidy. Produkty ekologického zemědělství najdete na bio farmách, ale i v supermarketech pod označení logem biolistu nebo biozebry. Jen u nich budete mít jistotu, že se jedná o certifikovanou biopotravinu a můžete tak s chutí vykročit do nového roku tím správným směrem, ohleduplným k naší přírodě, půdě i zvířatům.
Ingredience: bio žitný kváskový chléb (4 krajíce), máslo v bio kvalitě na namazání, 5 ks bio brambor, majonéza v bio kvalitě, pažitka, sůl a pepř.
Postup: chléb nakrájejte na tenké plátky a potřete ho máslem. Uvařené brambory ve slupce pokrájejte na kolečka a položte na chléb. Osolte, přidejte pepř a posypejte pažitkou. Na závěr přelijte majonézou a můžete podávat.
Ingredience: bio žitný kváskový chléb (4 krajíce), 10 dkg bio slaniny, máslo v bio kvalitě na namazání, 4 ks bio vajec, 1 ks bio červené cibulky, ½ bio okurky.
Postup: na pánvi si připravte volské oko a slaninu. Chléb namažte máslem a přidejte vrstvu na plátky nakrájené okurky a cibule, poté přidejte vejce a na závěr slaninu. Můžete ozdobit polníčkem.
Ingredience: bio žitný kváskový chléb (4 krajíce), 250 g sýru eidam v bio kvalitě, 100 g bio tvarohu, 100 g bio másla, tenký plátek bio čerstvého lososa, bio salát, 2 ks bio vajec uvařených natvrdo, 2 čajové lžičky kaviáru, sůl.
Postup: na pánvi osmažte plátek chleba se sýrem do té doby, než se eidam rozpustí. Poté si připravte náplň. Smíchejte roztopené máslo s tvarohem a přidejte zeleninu s najemno nakrájenou rybou bez kůže, na kostičky nakrájenými vejci a kaviárem. Vše dobře promíchejte a dochuťte solí a směsí potřete chléb.
BIO je certifikovaný systém hospodaření podložený národní i evropskou legislativou s vlastním kontrolním systémem garantovaným ze strany státu. BIO může být pouze ta potravina, která splňuje zákonem dané a státem kontrolované požadavky pro ekologické zemědělství. To je založeno na pestrém osevním postupu a péči o půdu. Pole jsou plná života, nepoužívají se na nich umělá hnojiva, pesticidy, geneticky modifikované organismy ani chemické postřiky. Zvířata nejsou pouze využívána, ale je o ně s láskou pečováno. Produkce biopotravin v ekologickém zemědělství přírodu neničí. Naopak ji zlepšuje a uchovává pro příští generace.
Bioprodukty jsou vždy viditelně označené logy, která smí používat pouze ti producenti, již dodržují přesné legislativní zásady ekologické produkce. Systém prověřování je nastaven tak, že minimálně jedenkrát za rok projde celý řetězec od prvovýroby až po distribuci kompletní speciální kontrolou, která je nadstavbou pro standardní kontroly v konvenčním zemědělství.
Fotografie zaslala Kateřina Chalupová, PR Manager PEPRCONSULTING – děkujeme.
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...
Léto je v plném proudu a konečně je k dostání lokální ovoce, na které jsme všichni tak dlouho…
Tato lahodná čajová směs je skvělým společníkem pro chvíle strávené v kruhu rodiny a přátel.…
Konec srpna znamená jediné – sezóna rajčat se blíží do finále. Pokud toužíte po tom, abyste si…