
Hotel VALNOVKA
Hotel Valnovka se nachází v srdci Ladova kraje. Malebná oblast pojmenovaná po českém velikánovi výtvarné scény přímo vybízí k návštěvě jedné z mnoha místních pamětihodností a zajímavostí. Zavítat můžete na návštěvu historické…
Hotel Valnovka se nachází v srdci Ladova kraje. Malebná oblast pojmenovaná po českém velikánovi výtvarné scény přímo vybízí k návštěvě jedné z mnoha místních pamětihodností a zajímavostí. Zavítat můžete na návštěvu historické…
V dubnu 2024 hotel dokončil realizaci rozsáhlé rekonstrukce Wellness centra. Wellness je nejen v novém, ale poskytuje daleko širší nabídku včetně odpočinkových zón. K dispozici je nový bazén s protiproudem, masážními tryskami,…
13. ročník mezinárodního festivalu zážitkového saunování SaunaFest 2025 zve návštěvníky na to nejlepší ze saunového divadla. Hlavním programem SaunaFestu je již tradičně oficiální Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech –…
V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…
Nepřehlédněte dvě akce Saunafest
Sdílejte článek
Nadcházející letní sezóna si žádá změnu jídelníčku. Těžká jídla, která zahřejí, rádi měníme za lehké svěží varianty, které nám dodají energii. Ochutnejte grilovaný hermelín s přelivem z melounového…
Ve všech lahodných a rychlých receptech hraje podstatnou roli nečekaná ingredience: meloun. Kromě toho, že skvěle chutná a je plný vitamínů, minerálů a antioxidantů, dodává běžným jídlům osvěžující a příjemný letní nádech. Bezpeckový meloun Bouquet, který teď najdete na pultech obchodů, se navíc dobře a jednoduše zpracovává.
Grilovaný hermelín s přelivem z melounového sirupu a hruškovým salátem udělá radost při víkendovém obědě nebo zahradním grilování. Salát a melounový přeliv si můžete jednoduše připravit dopředu. Stačí pak jen ogrilovat hermelín – a podávat jídlo, které skvěle chutná a krásně vypadá. Na jednu porci budete potřebovat: 1 střední hrušku, mix oblíbených salátů, 5 lžic třtinového cukru, olivový olej, hermelín, cca 100 g melounu Bouquet, citronovou kůru.
POSTUP: rozpalte troubu na horkovzduch na zhruba 150 stupňů. Mezitím si připravte hrušku. Nakrájejte ji na tenké plátky, pokapejte olivovým olejem a posypte zhruba jednou lžící třtinového cukru. Vložte na 10 minut do rozpálené trouby. Na sirup z melounu a pomerančové kůry si do menšího rendlíku vložte všechen nakrájený meloun, 4 lžíce cukru a kůru z jednoho citronu. Vymačkejte i celý zbytek citronu, aby rozvar získal ostřejší chuť. Vařte, dokud se nevytvoří sirup, který obalí meloun a citronovou kůru. Hermelín ogrilujte na kontaktním grilu. Podávejte salát s krásně oglazovanou hruškou, zakápnutý olivovým olejem a k tomu grilovaný hermelín politý rozvarem z melounu.
Teplejší dny si žádají lehčí stravu. Salát s rukolou, quinoou a marinovaným melounem splňuje požadavky na chuť, originalitu i lehkost. Quinoa je navíc velmi cenným zdrojem bílkovin a meloun dodá důležité vitamíny a minerály. Tak vzhůru do toho!
Připravte si: 100 g quinoy, hrst rukoly, cca 100 g melounu Bouquet, olivový olej, limetku, vejce, pepř.
POSTUP: meloun nakrájejte na kostičky vložte do sklenice a zalijte olivovým olejem. Zakápněte limetkou a opepřete. Nechte jej minimálně půl hodiny marinovat. Uvařte quinou a vajíčko. Servírujte uvařenou quinou, na ní naskládejte lístečky rukoly, vajíčko a kostky melounu. Celý salát zalijte zálivkou, v níž se meloun marinoval. Opepřete, případně lehce dosolte dle chuti.
Ty nejlepší chutě často vznikají z neobvyklých kombinací. Melounový salát s fetou a bazalkou to dokazuje. Že je kombinace melounu a červené cibule neobvyklá? To rozhodně ano. Ale společně s fetou a bazalkou vytváří skvělý chuťový zážitek. Na salát si připravte: meloun Bouquet, feta sýr, 1 červenou cibuli, olivový olej, sůl, pepř, bazalku.
POSTUP: meloun nakrájejte na kostičky a rozložte na talíř. Přidejte na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Na meloun s cibulí rozdrobte dostatečné množství sýru feta a natrhejte celé lístky bazalky.
Salát s avokádem, melounem a kuřecími kuličkami je skvělé řešení, když vás honí mlsná, ale nechcete zbytečně hřešit. Připravte si jídlo, které si zamilujete! Budete potřebovat: 125 g polníčku, zhruba 200 g melounu Bouquet, 1 zralé avokádo, salátovou okurku, 1 větší mrkev nastrouhanou nebo nakrájenou na tenké plátky, cca 300 g kuřecího mletého masa, majoránku, vejce, kukuřičnou strouhanku, slunečnicová semínka.
POSTUP: nejdříve si připravte kuřecí kuličky. Maso smíchejte s vajíčkem a trochou kukuřičné strouhanky, aby drželo pohromadě. Osolte, opepřete a přidejte hrst sušené majoránky. Lehce ho obalte v kukuřičné strouhance. Opečte na pánvi ze všech stran. Asi za 10 minut bude kuřecí maso zcela udělané. Mezitím si připravte salát. Polníček, mrkev a avokádo rozložte na talíř. Nakonec přidejte meloun, který salátu přidá na šťavnatosti. A na závěr doplňte kuličky z kuřecího masa. Ozdobte semínky slunečnice nebo jinými ořechy.
Melouny Bouquet dováží do České republiky společnost Anecoop, která je španělským lídrem v exportu čerstvého ovoce a zeleniny. Firma spolupracuje s více než 150 000 farmáři, jejichž produkty vyváží do více než 60 zemí světa. Celý systém je chráněn ochrannou známkou Naturane s přísnými předpisy.
Více informací najdete na www.nejlepsimelouny.cz nebo na Instagramu a Facebooku.
Zdroj fotografií: www.nejmelouny.cz. Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino… Děkujeme.
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...
Přírodní kompozice esenciálních olejů Nádech & Výdech přináší svěží vůni bylinek, která si vás…
Bleskovky Nezařazené Saunování
13. ročník mezinárodního festivalu zážitkového saunování SaunaFest 2025 zve návštěvníky na to…
Bleskovky Nezařazené Saunování
Zveme vás na Saunovou noc SÍLA MOCI. Spojí se zde mužská síla s postavami historickými, bájnými i…