Hledat Newsletter

Saunový Ráj Holice

Saunování

V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…

Číst celý článek
Hotel VALNOVKA

Cestujeme

Hotel Valnovka se nachází v srdci Ladova kraje. Malebná oblast pojmenovaná po českém velikánovi výtvarné scény přímo vybízí k návštěvě jedné z mnoha místních pamětihodností a zajímavostí. Zavítat můžete na návštěvu historické…

Číst celý článek

Nepřehlédněte dvě akce Saunafest Více informací


Hostina bohů aneb dobroty z kaki Persimon Bouquet

Sdílejte článek Facebook Twitter

Nezařazené Zdravá…

Ještě před pár lety u nás málokdo věděl, co kaki Persimon Bouget vlastně je. Dnes se stalo velmi oblíbeným podzimním a zimním ovocem. Kaki Persimon Bouquet je aromatičtější odrůda tradičního kaki,…

Kaki Persimon Bouquet je navíc velmi zdravé. Díky vysokému podílu vitamínů, vlákniny a minerálů (zejména vitamín A a C, draslík, vápník, hořčík, fosfor, železo, mangan) vám právě na podzim pomůže posílit váš imunitní systém. Pozitivně působí i na metabolismus, pomáhá při stresu, nervozitě a únavě.

Perfektně se hodí i do kuchyně. Využijete jej na mnoho způsobů při přípravě salátů, omáček, hlavních jídel, dezertů a zavařenin. Výborné je i sušené kaki. Vyzkoušejte obložený croissant s kaki a balkánských sýrem, mandlové florentýnky s kaki, rychlé tiramisu zdobené kaki nebo kuře z jednoho pekáčku s kaki, brokolicí a batáty.

Obložený croissant s kaki a balkánským sýrem

Vynikající snídaně nebo svačina, ve které se snoubí sladké a slané chutě. Kaki Persimon Bouguet pak dodá nezaměnitelnou šťavnatost, díky které se tato dobrota stane pravidelnou součástí rodinného jídelníčku. Připravte si: čerstvý croissant, balení balkánského sýra, 1 kaki Persimon Bouquet, rajče, máslo, sušená šunka nebo slanina, případně bylinky dle chuti.
Postup: čerstvý croissant rozřízněte a namažte máslem. Postupně ozdobte sušenou šunkou, rajčetem, plátky kaki Persimon Bouget a nakonec posypejte balkánským sýrem. Přidat můžete i nasekané bylinky podle chuti.

Mandlové florentýnky s kaki

Kaki se výtečně hodí pro přípravu sladkých dezertů. Překvapte svou rodinu novinkou k nedělní kávě. Uvidíte, že sklidíte úspěch, protože mandlové florentýnky s kaki jsou opravdu lahodné.
Budete potřebovat: 200 g mléčné čokolády, 120 g mandlí nasekaných na tenké plátky, 120 g kaki Persimon Bouquet pokrájeného na malé kousky, 50 g másla, 70 ml smetany ke šlehání, 90 g krupicového cukru, 50 g medu, 50 g hladké mouky.
Postup: máslo, smetanu, cukr a med vložte do rendlíku a za občasného míchání zahřívejte. Jakmile se směs začne vařit, stáhněte teplotu a za stálého míchání vařte zhruba 5 minut. Dejte ale pozor, aby se vám hmota nepřichytila. Do směsi přidejte nasekané mandle, kousky kaki a nakonec přisypejte mouku. Plech pokryjte pečícím papírem. Čajovou lžičkou ukrajujte malé kousky sladké hmoty. Přendejte na plech a mezi jednotlivými florentýnkami nechte dostatek místa. Pečte v předem vyhřáté troubě při 180 stupních zhruba 5 minut. Florentýnky vyndejte z trouby. Pak nejlépe ve vodní lázni rozpusťte mléčnou čokoládu a florentýnky do ní ze spodní strany namáčejte. Nechte vychladnout a můžete podávat.

Rychlé tiramisu zdobené kaki

Oblíbené tiramisu lze připravit na sto způsobů. Ovšem to s kaki Persimon Bouquet vás doslova pohltí po prvním soustu. Je lehké a snoubí se v něm tradice s exotickou chutí kaki. Na stole se tak po něm doslova zapráší.
Nachystejte si: 1 balení cukrářských piškotů, 200 g mascarpone, 200 ml smetany ke šlehání, 1 hrneček kávy, 3 lžíce amareta, kakao, 1 kaki Persimon Bouquet na ozdobení, 3 lžíce cukru.
Postup: smetanu ušlehejte do tuha a jakmile začne tuhnout, přidejte 3 lžíce cukru a lehce vmíchejte mascarpone. Vznikne tím tuhý krém. Mezitím do sklenic nalámejte cukrářské piškoty a pokapejte kávou smíchanou se třemi lžícemi likéru amareto. Na piškoty navrstvěte krém, a nakonec poprašte kakaem. Dezert nechte odležet. Těsně před podáváním nakrájejte kaki na tenké půlměsíce a ozdobte jimi tiramisu. Uvidíte, že všem zachutná a jiné už nebudete připravovat.

Kuře z jednoho pekáčku s kaki, brokolicí a batáty

Kaki Persimon Bouquet nepatří jen do sladkých jídel či předkrmů a svačinek. Jeho netradiční chuť potrhne i nejeden slaný pokrm. Vyzkoušejte kaki v kombinaci s kuřetem, nebudete věřit, jak skvěle chutná. Kaki dodá vůni exotiky a udrží maso šťavnaté. Takže, co víc si přát než delikátní a zdravý oběd či večeři.
Potřebujete: 1 brokolice, 1 batáta, 1 kaki Persimon Bouquet, 2 kuřecí prsa (zhruba 400 g), Chilli, kari koření, sušený česnek, oregano, olivový olej, sůl, pepř.
Postup: brokolici, batáty i kaki nakrájejte na podobně velké kostičky a dejte do pekáčku. Přisypejte kari koření, chilli a pokapejte olivovým olejem. Nechte péct v předem vyhřáté troubě při 180 stupních. Mezitím, co se zelenina peče, si připravte kuřecí prsa. Osolte je, opepřete a posypejte trochou koření třeba oregana a sušeného česneku. Pánev s olejem rozpalte a zprudka si na nich prsa opečte z obou stran. Potom kuře vložte na zeleninu a dopékejte 15 minut. Podávejte se zeleninou pokrájenou na tenké plátky.

Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino… Děkujeme.

Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...

Partneři

wn-astoria wn-abas wn-apr wn-saunafest wn-aromen wn-bergila wn-frajt wn-saunaherbalcup wn-sauneri wn-saunovymag

Vydržte, hned to bude...