Hledat Newsletter

Saunový Ráj Holice

Saunování

V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…

Číst celý článek
Hotel VALNOVKA

Cestujeme

Hotel Valnovka se nachází v srdci Ladova kraje. Malebná oblast pojmenovaná po českém velikánovi výtvarné scény přímo vybízí k návštěvě jedné z mnoha místních pamětihodností a zajímavostí. Zavítat můžete na návštěvu historické…

Číst celý článek

Nepřehlédněte dvě akce Saunafest Více informací


Připravte si podzimní menu s originální chutí a neotřelými recepty

Sdílejte článek Facebook Twitter

Nezařazené Zdravá…

Jakmile se listí na podzim zbarví do žluta, oranžova a odstínů červené a hnědé, je čas na změnu jídelníčku. Barvy, které dominují přírodě, by měly hrát prim i na našem stole. Sladké zdravé plody bez…

Vyzkoušet kaki můžete na sladko či na slano, chutnat bude v obou případech. Inspirujte se recepty na celý den a zajistěte si celodenní příjem vitamínů a skvělé chuti!

Podzimní salát s kaki a vejcem

Spojení kaki, hrušky a vajíčka je pro salát velmi netradiční. Přesto se v tomto jídle chutě krásně prolínají. Zmíněné suroviny se navíc postarají o to, aby byl salát dostatečně sytý i v podzimních měsících.

Potřebujete: 1 kaki Persimon Bouquet, 2 plné hrsti baby špenátu, 1 hrušku, malé brambory, 1 vejce, slunečnicová semínka, med, balsamico, přepuštěné máslo nebo rostlinný olej, sůl a pepř.
Postup: nejdříve si překrojte brambory a dejte je vařit, dokud nezměknou. Potom dejte vařit vajíčko, a to zhruba na 7 minut. Mezitím si připravte talíř, na který naskládejte špenát, hrušku nakrájenou na menší půlměsíčky a kaki nakrájené na plátky, které ještě rozpulte. Jakmile se uvaří brambory, rozpalte pánev a na přepuštěném másle nebo rostlinném oleji je opečete dozlatova. Naskládejte je na talíř k ostatním surovinám. Zasypejte slunečnicovými semínky, osolte, opepřete a přelijte balsamicovým octem a medem.

Asijské nudle s kaki a trhaným kuřecím masem

V asijských receptech se maso často mísí s ovocnými chutěmi. Kombinace kaki a kari pasty se dost možná stane evergreenem i ve vaší kuchyni. Stačí jen dát tomuto snadnému receptu šanci.
Suroviny: 1 kaki Persimon Bouquet, 300 g kuřecích prsou, 1 dcl sójové omáčky, 2 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce zelené kari pasty, 1 balení rýžových nudlí, sůl.
Postup: nejdříve si připravte maso. Smíchejte sójovou omáčku, kari pastu a česnek. Kuře si několikrát nakrojte a omáčku do něj vetřete. Opečte na troše olivového oleje a cibuli, přidejte zhruba 100 ml vody, přiklopte a nechte asi 30 minut probublávat pod pokličkou. Mezitím si připravte rýžové nudle podle návodu na obalu. Cibuli nakrájejte na kolečka a opatrně ji na středním plameni opékejte na troše oleje. Jakmile začne být hnědá, přidejte k ní 2 lžíce třtinového cukru. Počkejte až se rozpustí a potom stáhněte z plamene. V hrnci vidličkami natrhejte kuře a přidejte na nudličky nakrájené kaki. Zamíchejte dohromady. Na nudle naneste omáčku s kuřecím masem a kaki, ozdobte karamelizovanou cibulkou a koriandrem.

Kuře z jednoho pekáčku s kaki, brokolicí a batáty

Kaki Persimon Bouquet nepatří jen do sladkých jídel či předkrmů a svačinek. Jeho netradiční chuť potrhne i nejeden slaný pokrm. Vyzkoušejte kaki v kombinaci s kuřetem, nebudete věřit, jak skvěle chutná. Kaki dodá vůni exotiky a udrží maso šťavnaté. Takže, co víc si přát než delikátní a zdravý oběd či večeři.

Potřebujete: 1 brokolice, 1 batáta, 1 kaki Persimon Bouquet, 2 kuřecí prsa (zhruba 400 g), chilli, kari koření, sušený česnek, oregano, olivový olej, sůl a pepř.
Postup: brokolici, batáty i kaki nakrájejte na podobně velké kostičky a dejte do pekáčku. Přisypejte kari koření, chilli a pokapejte olivovým olejem. Nechte péct v předem vyhřáté troubě při 180 stupních. Mezitím, co se zelenina peče, si připravte kuřecí prsa. Osolte je, opepřete a posypejte trochou koření třeba oregana a sušeného česneku. Pánev s olejem rozpalte a zprudka si na nich prsa opečte z obou stran. Potom kuře vložte na zeleninu a dopékejte 15 minut.

Kaki panna cotta

Lehká sladká panna cotta je jedním z nejoblíbenějších italských dezertů a jeho příprava by měla zabrat pouhých pár minut. Pochází údajně ze severozápadní oblasti Piemontu a skvěle se páruje s nejrůznějším ovocem. Vyměňte obvyklé maliny za oranžové kaki a sladké překvapení je na světě.
Suroviny: 1 kaki Persimon Bouquet nakrájené na malé kostičky, 200 ml smetany nebo kokosového mléka, 4 plátky želatiny, 1/2 vyškrábaného vanilkového lusku, 2 lžíce třtinového cukru, 30 ml vody.
Postup: nejdříve si namočte želatinu ve vodě a chvíli ji nechte nasát. Mezi tím vložte polovinu nakrájeného kaki do rendlíku a zasypte třtinovým cukrem. Přidejte malé množství vody a nechte lehce provařit, dokud cukr s vodou nezhoustne. Do druhého rendlíku nalijte smetanu, přidejte vanilku a začněte zahřívat do mírného varu. Třetinu smetany odlijte a vložte do ní želatinu. Jakmile se želatina rozpustí nalijte vše zpět. Řádně promíchejte, přelijte do skleniček a nechte ztuhnout v lednici. Smíchejte kaki, které se lehce povařilo v sirupu, s čerstvým kaki a ozdobte s ním panna cottu.

Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Billa, Globus a v kamenných maloprodejnách. Cena se pohybuje od 8 do 18 Kč za kus.

Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino… Děkujeme.

Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...

Partneři

wn-astoria wn-abas wn-apr wn-saunafest wn-aromen wn-bergila wn-frajt wn-saunaherbalcup wn-sauneri wn-saunovymag

Vydržte, hned to bude...