13. ročník mezinárodního festivalu zážitkového saunování SaunaFest 2025 zve návštěvníky na to nejlepší ze saunového divadla. Hlavním programem SaunaFestu je již tradičně oficiální Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech –…
V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…
V dubnu 2024 hotel dokončil realizaci rozsáhlé rekonstrukce Wellness centra. Wellness je nejen v novém, ale poskytuje daleko širší nabídku včetně odpočinkových zón. K dispozici je nový bazén s protiproudem, masážními tryskami,…
Hotel Valnovka se nachází v srdci Ladova kraje. Malebná oblast pojmenovaná po českém velikánovi výtvarné scény přímo vybízí k návštěvě jedné z mnoha místních pamětihodností a zajímavostí. Zavítat můžete na návštěvu historické…
Spolu se zlátnoucím listím přichází čas jedinečného sezónního ovoce – kaki Persimon Bouquet. Lahodný oranžový plod, který právě dozrává na španělských svazích v okolí Valencie, si teď můžete…
Výhodou kaki je, že se snadno krájí a nemusíte jej ani loupat. Slupka je tenká a chutná, což usnadňuje přípravu. Kaki navíc nemá ani pecky a semínka a díky tomu se jedná o ideální ovoce k přímé konzumaci, které oceníte třeba jako rychlou svačinku. Kaki Persimon Bouquet lze využít jak ve sladkých, tak i ve slaných pokrmech. Obsahuje řadu důležitých vitamínů a minerálů, které vám pomohou udržet tělo v kondici, a to zejména během podzimních a zimních měsíců, kdy je imunitní systém více vystaven větším výzvám.
A pokud chcete vyzkoušet něco nového, připravte si skvělou špaldovou bublaninu s kaki Persimon Bouquet. Tato zdravější varianta oblíbeného moučníku vám naservíruje vaše oblíbené podzimní chutě.
Připravte si: 2 kaki Persimon Bouquet, 200 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 280 g krupicového cukru, 6 vajec, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 lžičku citronové kůry, 100 ml oleje, 100 ml mléka, 1 skořicový cukr. Postup: kaki oloupejte a nakrájejte na kousky. Poté ho zasypte skořicovým cukrem a promíchejte. Žloutky utřete s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte obě mouky smíchané s práškem do pečiva a citronovou kůru. Přilejte olej, mléko a ušlehejte hladké těsto. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Hotové těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozmístěte kousky kaki. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25 až 30 minut.
Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách.
Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, Mediální servis cammino… Děkujeme.
Vybíráme podobné články
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...