Jaro v Praze není jen o rozkvétajících parcích a první zmrzlině na náplavce. Pokud hledáte nevšední zážitek, který potěší děti i dospělé, zamiřte do Botanické zahrady hl. m. Prahy. Ve skleníku Fata Morgana, unikátním prostoru o…
Hotel se nachází v klidném prostředí lesoparku s velmi dobrou dostupností do centra města a ke všem významným místům a turistickým atrakcím. Velikost hotelu umožňuje osobní přístup personálu a vytváří příjemnou rodinnou atmosféru…
V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…
Připravte se na nezapomenutelnou saunovou noc, která vás doslova provede historií lidstva! V sobotu 3. května 2025, Saunový ráj Holice se v ceremoniální sauně odehrají saunové ceremoniály, které společně vytvoří jedinečný příběh.…
Velké finále soutěže jednotlivců a soutěž týmů v rámci Mistrovství ČR saunových ceremoniálech, které je současně národní kvalifikací na Mistrovství světa AUFGUSS WM 2025.
Ovoce kaki Persimon Bouquet se stalo nedílnou součástí podzimních jídelníčků. Je známé pro svou sladkou chuť, snadnou přípravu a veselou oranžovou barvu, která k tomuto období patří. Díky své…
Připravte si košíčky z listového těsta, pikantní kuskus, pečenou lučinu a pohár se zakysanou smetanou.
Košíčky z listového těsta s ricottou a kaki, to je lahůdka, kterou zvládnete během chvilky. Kombinace jemné ricotty, sladkého kaki a lehce kyselých ostružin v křehkém listovém těstě vytvoří lahodnou symfonii chutí. Jde o perfektní volbu pro příjemné podzimní odpoledne. Na 8 košíčků budete potřebovat: 2 kaki Persimon Bouquet, 1 balení chlazeného listového těsta, 300 g ricotty, 3 lžíce cukru, 1 vejce, 8 ostružin nebo jiné ovoce podle chuti, máslo na vymazání. Postup: listové těsto nakrájejte na 8 čtverečků. Ricottu prošlehejte s cukrem a vejcem. Můžete přidat špetku citronové kůry. Formičky na muffiny vymažte máslem a do každé vmáčkněte čtvereček těsta. Přidejte lžíci ricotty. Poté přidejte oloupané a na kostičky nakrájené kaki a ostružinu. Vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte 15 minut. Po upečení můžete košíčky ještě posypat moučkovým cukrem.
Spojení sladkého kaki a pikantních tónů feferonky a papriky dělá z tohoto receptu skvělý oběd nebo večeři. Šťavnaté kousky krůtího masa a krémový parmazán promění pikantní kuskus v dokonalou delikatesu, která zahřeje a překvapí. Budete potřebovat: 1 velké kaki Persimon Bouquet, 200 g kuskusu, 1 červená feferonka, 1 cibule, 200 g krůtího masa z prsou, ½ lžičky pikantní mleté papriky, 70 g parmazánu, olivový olej, sůl, pepř. Postup: kuskus nasypte do mísy, zakapejte olejem, osolte, opepřete a zalejte vroucí vodou podle návodu. Přiklopte a nechte chvilku stát. Mezitím nakrájejte feferonku na kroužky. Cibuli nasekejte najemno a česnek na plátky. Maso nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a poprašte paprikou. V pánvi s vyšším okrajem opečte na oleji cibuli a po chvíli přidejte maso. Opečte dozlatova a přidejte feferonku, opět krátce opečte, a nakonec přimíchejte na kousky nakrájené kaki. Poté vmíchejte hotový kuskus a polovinu parmazánu. Zbylý sýr použijte na dozdobení.
Pečená lučina je nejen snadná na přípravu, ale díky zdobení rukolou a balsamikovou redukcí také estetickým skvostem na každém stole. Hodí se jako skvělý předkrm nebo s pečivem coby lehký hlavní chod. Na 6 porcí potřebujete: 1 kaki Persimon Bouquet, 400 g lučiny, rajčata na zdobení, balsamikový ocet, rukola na zdobení, olej, sůl, pepř. Postup: lučinu dejte do nádobky mixéru, přidejte trochu pepře, špetku soli a jedno menší, na kousky nakrájené kaki. Vše důkladně prošlehejte a poté směs rozdělte do olejem vymazaných zapékacích misek. Vyskládejte je na plech a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi 20 minut. Poté ozdobte rajčaty, rukolou a balzamikovou redukcí.
Pohár se zakysanou smetanou, kaki a malinami je rychlý a osvěžující dezert, který vás nadchne svou lehkostí a snoubením chutí. Na 6 pohárů si připravte: 3 kaki Persimon Bouquet, 600 g zakysané smetany, 200 g mražených malin, špetku drcené vanilky, čokoládové hoblinky na zdobení, špetku citronové kůry, špetku skořice. Postup: maliny nechte rozmrazit a poté je krátce svařte se skořicí a citronovou kůrou. Kaki oloupejte, nakrájejte na kousky, přidejte vanilku a ve vysokorychlostním mixéru prošlehejte. Vznikne hustá pěna. Zakysanou smetanu rozdělte do misek. Přidejte pěnu z kaki, maliny a ozdobte čokoládou.
Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách.
Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, Mediální servis cammino… Děkujeme.
Vybíráme podobné články
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...