V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…
V dubnu 2024 hotel dokončil realizaci rozsáhlé rekonstrukce Wellness centra. Wellness je nejen v novém, ale poskytuje daleko širší nabídku včetně odpočinkových zón. K dispozici je nový bazén s protiproudem, masážními tryskami,…
Hotel Valnovka se nachází v srdci Ladova kraje. Malebná oblast pojmenovaná po českém velikánovi výtvarné scény přímo vybízí k návštěvě jedné z mnoha místních pamětihodností a zajímavostí. Zavítat můžete na návštěvu historické…
13. ročník mezinárodního festivalu zážitkového saunování SaunaFest 2025 zve návštěvníky na to nejlepší ze saunového divadla. Hlavním programem SaunaFestu je již tradičně oficiální Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech –…
Spojením dvou neodolatelných pochutin - kávy a zmrzliny - vznikl dezert, kterému se nedá odolat. Espresso zmrzlina skvěle chutná, je neokoukaná, snadno ji vyrobíte doma a rádi se k ní budete vracet.…
Než se pustíte do receptu, přečtěte si, na co si dát při přípravě espresso zmrzliny pozor. V mnoha tradičních receptech se doporučuje příprava z rozpustné kávy. My volíme raději kvalitní espresso, které do zmrzliny připravte běžným způsobem. Dezert díky tomu získá plnou kávovou chuť. Zmrzlina bude skvěle chutnat například z brazilské kávy Santos, která se pyšní oříškovými a čokoládovými tóny bez stop hořkosti. Pokud plánujete zmrzlinu servírovat celé rodině včetně dětí, zvolte raději kávu bez kofeinu. Chutnat bude například kolumbijská káva připravovaná švýcarským mokrým procesem, díky němuž se ze zrn vymyje jen kofein – nikoli chuť.
Jak na espresso zmrzlinu? Na šest porcí budete potřebovat: 1/2 šálku espressa, 1 a 3/4 šálku plnotučného mléka, 1 a 3/4 šálku smetany na šlehání, 1 šálek cukru krystalu, 8 žloutků, zrnka z vanilkového lusku nebo lžičku vanilkového extraktu.
Vyšlehejte v misce žloutky s půlkou cukru do tekutého krému. Druhou půlku cukru smíchejte v rendlíku s mlékem, smetanou, vanilkou a espressem a na středním plamenu nechte probublat. Postupně zašlehávejte horkou směs do žloutkového krému, a když se obě směsi spojí, přesuňte mix na sporák a na středním plamenu za stálého promíchávání nechte vytvořit krém, který ulpívá na lžíci. Přeceďte přes jemné síto do keramické či kovové mísy a tu umístěte do ledové lázně. Za občasného promíchání nechte vychladnout. Poté překryjte potravinovou fólií a nechte dvě hodiny odpočívat v lednici. Zmrzlinu zamrazte ve zmrzlinovači nebo vložte do mrazáku a každou půl hodinu po dobu alespoň tří hodin důkladně promíchávejte, aby se netvořily ledové krystaly. A co se zbývajícími bílky? Vyšlehejte je s cukrem a špetkou soli do sněhu a upečte podle receptu na pusinky ve tvaru mističek. Ty pak můžete po vychladnutí ozdobit espresso zmrzlinou a čerstvým ovocem.
Vyberte si tu nejlepší kávu do espresso zmrzliny v obchodech a v e-shopu rodinné firmy Čajová zahrada, která se zákazníky už 20 let sdílí radost z šálku kvalitního čaje a kávy.
Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino… Děkujeme.
Vybíráme podobné články
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...