Hledat Newsletter

Saunový Ráj Holice

Saunování

V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…

Číst celý článek
Hotel VALNOVKA

Cestujeme

Hotel Valnovka se nachází v srdci Ladova kraje. Malebná oblast pojmenovaná po českém velikánovi výtvarné scény přímo vybízí k návštěvě jedné z mnoha místních pamětihodností a zajímavostí. Zavítat můžete na návštěvu historické…

Číst celý článek

Nepřehlédněte dvě akce Saunafest Více informací


Připravte si podzimní lahůdky s kaki Persimon Bouquet

Sdílejte článek Facebook Twitter

Nezařazené Zdravá…

Právě v těchto dnech dozrává na farmách kolem španělské Valencie sladké šťavnaté ovoce kaki Persimon Bouquet. Jeho chuť, konzistence a absence pecek z něj dělají vynikající doplněk každodenních jídel…

Kromě toho se kaki Persimon Bouquet snadno připravuje do nejrůznějších receptů. Nemusí se loupat a nedělá zbytečný nepořádek. Hodí se do sladkých i slaných jídel. Připravte si několik skvělých pokrmů s kaki díky jednoduchým receptům.

Těšit se můžete na svěží salát s brusinkami a balkánským sýrem, plněné kuřecí závitky, rychlý koláč z listového těsta a kynuté buchty s kaki.

Salát s brusinkami a balkánským sýrem spojuje sladkou chuť kaki s kyselostí brusinek a slaným balkánským sýrem. Díky tomu vzniká originální kombinace, která vás příjemně překvapí. Připravte si na čtyři porce: 3 kaki Persimon Bouquet, 2 manga, 250 g listového salátu, 150 g balkánského sýra, 2 lžíce pomerančové šťávy, hrst čerstvých brusinek, olivový olej, med, nasekané vlašské ořechy, sůl, pepř.
Postup: do mísy dejte listový salát. Přidejte pomerančovou šťávu, asi lžíci oleje a vše opatrně promíchejte. Salát osolte, opepřete a rozdělte na talíře. Přidejte oloupané a na plátky nakrájené kaki, brusinky a nasekané ořechy. Poté přidejte rozdrobený sýr a salát nakonec pokapejte medem.

Plněný kuřecí závitek nabízí lahodnou náplň z kaki, která zjemňuje kuřecí maso a dodává mu nečekanou sladkost a šťavnatost. Na 4 porce budete potřebovat: 2 kaki Persimon Bouquet, 200 g jáhel, 4 plátky kuřecího masa, 2 mozzarelly, olej, grilovací koření, sůl, pepř.
Postup: jáhly uvařte podle návodu. Maso naklepejte, osolte, opepřete a posypte kořením. Poté na každý plátek vložte kousek kaki, kousek sýra a zatočte. Svažte provázkem nebo spojte pomocí
párátek. Závitky opečte zprudka na oleji ze všech stran. Poté je vyskládejte do olejem vymazaného pekáčku a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Závitky pečte dozlatova. Podávejte s jáhly nebo jinou přílohou podle chuti.

Pro milovníky sladkého je tu rychlý koláč z listového těsta, který kombinuje jednoduchost přípravy s neodolatelnou chutí kaki. Doba přípravy vám zabere pouhou půlhodinku. Potřebujete: 2-3 kaki Persimon Bouquet, 1 balení chlazeného listového těsta, 300 g zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, 1 skořicový cukr. Postup: listové těsto rozložte i s pečicím papírem na plech. Zakysanou smetanu smíchejte s vanilkovými cukry a naneste na těsto tak, aby okraje zůstaly volné. Navrch rozložte na plátky nakrájené kaki. Posypejte skořicovým cukrem a vložte do trouby předehřáté na 190 °C. Pečte 20 až 25 minut.

A pokud máte rádi tradiční kuchyni vylepšenou o méně obvyklé kombinace, vyzkoušejte kynuté buchty s kaki, které přinášejí do klasického receptu zajímavou ovocnou variaci. Na 1 pekáč buchet budete potřebovat:
Na těsto: 300 g hladké mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 80 g cukru, ½ kostky droždí, 60 g másla, 150 ml mléka, 1 lžičku nastrouhané citronové kůry a špetku soli.Na dohotovení: 2-3 kaki Persimon Bouquet, 50 g bílé čokolády, 1 vejce na potření.
Postup: mléko zahřejte tak, aby bylo vlažné. Rozdrobte do něj droždí, přidejte lžičku mouky, cukru a promíchejte. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Mezitím do mísy prosejte mouku. Přidejte cukr, špetku soli a citronovou kůru. Dobře promíchejte, přidejte vejce, žloutek, pokrájené změklé máslo a kvásek. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladký bochník těsta. Přikryjte ho utěrkou a nechte kynout asi 45 minut. Kaki rozmačkejte vidličkou. Těsto rozdělte na 12 kousků. Každý rozmáčkněte v dlani a dejte do něj trochu kaki a kousek bílé čokolády. Zabalte a spojem dolů vložte do máslem vymazaného pekáče. Takto připravte všechny buchty. Nakonec je potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35 minut.

Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách.

Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, Mediální servis cammino… Děkujeme.

Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...

Partneři

wn-astoria wn-abas wn-apr wn-saunafest wn-aromen wn-bergila wn-frajt wn-saunaherbalcup wn-sauneri wn-saunovymag

Vydržte, hned to bude...