
Děvín De Luxe program
Dopřejte si komfortu a luxusu v nových a moderních pokojích De Luxe. Skvělá snídaně, kvalitní víno a osobní péče to vše pod jednou střechou. Při prodlouženém pobytu zavítáte také na Zámek Kynžvart (v létě) nebo si užijete…
Dopřejte si komfortu a luxusu v nových a moderních pokojích De Luxe. Skvělá snídaně, kvalitní víno a osobní péče to vše pod jednou střechou. Při prodlouženém pobytu zavítáte také na Zámek Kynžvart (v létě) nebo si užijete…
Bylinkový festival opět provoní Otevřenou zahradu v Brně v neděli 14. září 2025. Festival letos slaví devátý ročník a patří k největším setkáním fanoušků léčivých rostlin v České republice.
Nevíte, kam s dětmi? Vydejte se do oblasti Toulava kolem Tábora hledat čarovné bytosti a území. Čeká vás jedinečné propojení sběratelské karetní hry a zážitkové slevové karty.
SPA Hotel Děvín nabízí široký výběr služeb včetně lázeňské léčby pod jednou střechou. Jedinečný zážitek z pobytu dotváří okolní parky, překrásná architektura města a světoznámé Mariánskolázeňské prameny.
Sdílejte článek
Právě v těchto dnech dozrává na farmách kolem španělské Valencie sladké šťavnaté ovoce kaki Persimon Bouquet. Jeho chuť, konzistence a absence pecek z něj dělají vynikající doplněk každodenních jídel…
Kromě toho se kaki Persimon Bouquet snadno připravuje do nejrůznějších receptů. Nemusí se loupat a nedělá zbytečný nepořádek. Hodí se do sladkých i slaných jídel. Připravte si několik skvělých pokrmů s kaki díky jednoduchým receptům.
Těšit se můžete na svěží salát s brusinkami a balkánským sýrem, plněné kuřecí závitky, rychlý koláč z listového těsta a kynuté buchty s kaki.
Salát s brusinkami a balkánským sýrem spojuje sladkou chuť kaki s kyselostí brusinek a slaným balkánským sýrem. Díky tomu vzniká originální kombinace, která vás příjemně překvapí. Připravte si na čtyři porce: 3 kaki Persimon Bouquet, 2 manga, 250 g listového salátu, 150 g balkánského sýra, 2 lžíce pomerančové šťávy, hrst čerstvých brusinek, olivový olej, med, nasekané vlašské ořechy, sůl, pepř.
Postup: do mísy dejte listový salát. Přidejte pomerančovou šťávu, asi lžíci oleje a vše opatrně promíchejte. Salát osolte, opepřete a rozdělte na talíře. Přidejte oloupané a na plátky nakrájené kaki, brusinky a nasekané ořechy. Poté přidejte rozdrobený sýr a salát nakonec pokapejte medem.
Plněný kuřecí závitek nabízí lahodnou náplň z kaki, která zjemňuje kuřecí maso a dodává mu nečekanou sladkost a šťavnatost. Na 4 porce budete potřebovat: 2 kaki Persimon Bouquet, 200 g jáhel, 4 plátky kuřecího masa, 2 mozzarelly, olej, grilovací koření, sůl, pepř.
Postup: jáhly uvařte podle návodu. Maso naklepejte, osolte, opepřete a posypte kořením. Poté na každý plátek vložte kousek kaki, kousek sýra a zatočte. Svažte provázkem nebo spojte pomocí
párátek. Závitky opečte zprudka na oleji ze všech stran. Poté je vyskládejte do olejem vymazaného pekáčku a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Závitky pečte dozlatova. Podávejte s jáhly nebo jinou přílohou podle chuti.
Pro milovníky sladkého je tu rychlý koláč z listového těsta, který kombinuje jednoduchost přípravy s neodolatelnou chutí kaki. Doba přípravy vám zabere pouhou půlhodinku. Potřebujete: 2-3 kaki Persimon Bouquet, 1 balení chlazeného listového těsta, 300 g zakysané smetany, 2 vanilkové cukry, 1 skořicový cukr. Postup: listové těsto rozložte i s pečicím papírem na plech. Zakysanou smetanu smíchejte s vanilkovými cukry a naneste na těsto tak, aby okraje zůstaly volné. Navrch rozložte na plátky nakrájené kaki. Posypejte skořicovým cukrem a vložte do trouby předehřáté na 190 °C. Pečte 20 až 25 minut.
A pokud máte rádi tradiční kuchyni vylepšenou o méně obvyklé kombinace, vyzkoušejte kynuté buchty s kaki, které přinášejí do klasického receptu zajímavou ovocnou variaci. Na 1 pekáč buchet budete potřebovat:
Na těsto: 300 g hladké mouky, 1 vejce, 1 žloutek, 80 g cukru, ½ kostky droždí, 60 g másla, 150 ml mléka, 1 lžičku nastrouhané citronové kůry a špetku soli.Na dohotovení: 2-3 kaki Persimon Bouquet, 50 g bílé čokolády, 1 vejce na potření.
Postup: mléko zahřejte tak, aby bylo vlažné. Rozdrobte do něj droždí, přidejte lžičku mouky, cukru a promíchejte. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Mezitím do mísy prosejte mouku. Přidejte cukr, špetku soli a citronovou kůru. Dobře promíchejte, přidejte vejce, žloutek, pokrájené změklé máslo a kvásek. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladký bochník těsta. Přikryjte ho utěrkou a nechte kynout asi 45 minut. Kaki rozmačkejte vidličkou. Těsto rozdělte na 12 kousků. Každý rozmáčkněte v dlani a dejte do něj trochu kaki a kousek bílé čokolády. Zabalte a spojem dolů vložte do máslem vymazaného pekáče. Takto připravte všechny buchty. Nakonec je potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 35 minut.
Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách.
Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, Mediální servis cammino… Děkujeme.
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...
Léto se už dávno přehouplo do druhé půlky, ale to nám rozhodně nebrání naplno si užívat venkovních…
Každé roční období je něčím specifické, a pro léto to jsou samozřejmě pořádné „grilovačky“.…
Bleskovky Nezařazené Wellness…
Finální souboj stromů s nejsilnějším příběhem se rozběhl. V populární anketě Strom roku, kterou…