Hledat Newsletter

Hotel VALNOVKA

Cestujeme

Hotel Valnovka se nachází v srdci Ladova kraje. Malebná oblast pojmenovaná po českém velikánovi výtvarné scény přímo vybízí k návštěvě jedné z mnoha místních pamětihodností a zajímavostí. Zavítat můžete na návštěvu historické…

Číst celý článek
Saunový Ráj Holice

Saunování

V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…

Číst celý článek

Nepřehlédněte dvě akce Saunafest Více informací


Jídla budoucnosti?

Sdílejte článek Facebook Twitter

Nezařazené Zdravá…

Pokrmy sušené mrazem jsou zdravé, lehké a vydrží roky. Sušení cvrčci zase představují pozoruhodnou zásobárnu čistého proteinu. Zkusme ochutnat nevšední jídla, která zatím dobře znají hlavně…

„Při lyofilizování, tedy sušení mrazem, si všechny suroviny uchovají původní formu i tvar, a tím i zdraví prospěšné látky a vitamíny. Protože se odstraňuje 98 % obsahu vody, dochází k výraznému snížení hmotnosti surovin a také k pozastavení účinků mikroorganismů a enzymů. Sáček s jídlem je tedy lehký, dobře se převáží a snadná je i příprava – po odtržení horní části obalu vznikne ze sáčku nádobka, ze které můžete hotové jídlo po zalití horkou vodou rovnou konzumovat. Sáček je do doby použití hermeticky uzavřen, proto jídlo vydrží v nezměněném stavu i několik let. Není divu, že si lyofilizovaná jídla oblíbili hlavně cestovatelé a turisté,“ popisuje přednosti jídla sušeného mrazem Vít Hruška z outdoorového e-shopu 4camping.cz

Ochutnejte:

Lyo food s příchutí Farfalle s gorgonzolou a špenátovou omáčkou

Máte rádi farfalle – těstoviny ve tvaru motýlků? Vyzkoušejte je se sýrem gorgonzola a špenátovou omáčkou v lyofilizované formě. Jídlo ze 100% přírodních surovin si při této přípravě uchovává všechny zdraví prospěšné látky a vitamíny, navíc neobsahuje žádné umělé přísady, barviva či dochucovadla. Hermeticky uzavřený sáček vám vydrží i několik let, a protože téměř nic neváží, můžete si ho vzít s sebou kamkoli na cesty.

Pro zajímavost: Společnost, která jídlo vyrábí, má své vlastní plantáže a většina produktů pochází právě z jejích vlastnoručně vypěstovaných plodin.

…také sušený hmyz je považovaný za jídlo budoucnosti. A proč?

„Mezi hlavní přednosti sušeného hmyzu patří velké množství zdravých tuků a vysoký obsah vápníku a zinku. Navíc bílkovina z cvrčků je stejně kvalitní jako živočišná, přitom pro chov hmyzu nejsou potřeba žádná antibiotika, vzniká méně skleníkových plynů při farmaření, je potřeba řádově méně přírodních zdrojů. A ještě jedno důležité zjištění – centrální nervový systém cvrčků je tak jednoduchý, že nemohou cítit bolest,“ vyjmenovává důvody, proč zařadit sušený hmyz do jídelníčku, Vít Hruška z outdoorového e-shopu 4camping.cz

Ochutnejte:

Energetická svačinka Eat Grub Peri-Peri s vysokým obsahem čistých proteinů, jejímž zdrojem jsou pražení cvrčci v pálivé variantě Peri-Peri s chilli.

Zdroj a foto: www.4camping.cz, zaslala Zuzana Rybářová, AMAZE.cz – děkujeme.

Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...

Partneři

wn-astoria wn-abas wn-apr wn-saunafest wn-aromen wn-bergila wn-frajt wn-saunaherbalcup wn-sauneri wn-saunovymag

Vydržte, hned to bude...