13. ročník mezinárodního festivalu zážitkového saunování SaunaFest 2025 zve návštěvníky na to nejlepší ze saunového divadla. Hlavním programem SaunaFestu je již tradičně oficiální Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech –…
V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…
Hotel Valnovka se nachází v srdci Ladova kraje. Malebná oblast pojmenovaná po českém velikánovi výtvarné scény přímo vybízí k návštěvě jedné z mnoha místních pamětihodností a zajímavostí. Zavítat můžete na návštěvu historické…
V dubnu 2024 hotel dokončil realizaci rozsáhlé rekonstrukce Wellness centra. Wellness je nejen v novém, ale poskytuje daleko širší nabídku včetně odpočinkových zón. K dispozici je nový bazén s protiproudem, masážními tryskami,…
Co lehkého k jídlu v parných horkých dnech? Co nachystat nového a originálního o víkendu pro celou rodinu? S kterým neozkoušeným receptem nestrávit v kuchyni celé dopoledne? Tři zapeklité otázky,…
Nachystejte si melounový tatarák s okurkou, grilované halloumi s melounovým dipem, ovocný melounový salát a melounovou smoothie bowl. Nebudete se muset zlobit s melounovými zrnky, protože melouny Bouquet jsou bezpeckové. Kromě toho obsahují vysoké množství vitamínů, minerálů, antioxidačních látek a tekutin. Tělu vyčerpanému horkým počasím dodávají energii, živiny a hydrataci. Příprava všech receptů je velmi rychlá a jednoduchá. Doporučené množství ingrediencí je určené pro čtyři porce.
Melounový tatarák s okurkou
Suroviny: 1/3 melounu Bouquet, 1 okurka, 100 g čerstvého sýru, čerstvá máta, opečené toasty, olivový olej na vymazání formy, sůl a pepř, uzená chilli vlákna (není nutné, lze koupit v obchodech s kořením). Postup: Meloun a oloupanou okurku nakrájejte na malé kostičky. Vložte do mísy a rozdrobte na směs sýr. Přidejte sůl a pepř a promíchejte. Servírovací misky zlehka vymažte olejem, dovnitř nasypte tatarák a vyklopte na talířky. Ozdobte čerstvou mátou a chilli vlákny. Podávejte s opečenými toasty.
Grilované halloumi s melounovým dipem
Suroviny: 1/4 melounu Bouquet (200 ml v tekutém stavu), 200 g sýru halloumi, 2 lžíce třtinového cukru, 100 g zakysané smetany, 1 lžíce papriček chipotle adobo, 1 lžíce nasekané máty, kůra a šťáva z limetky, olivový olej, sůl a pepř. Postup: Nejdřív si vyrobte melounový dip. Meloun nakrájejte, dejte do mixéru a rozmixujte. Přendejte na pánev, přidejte cukr, přiveďte k varu, stáhněte teplotu a vařte, dokud se nezredukuje omáčka na jednu třetinu. Potrvá to asi 5 minut. Poté nechte lehce vychladnout, vmíchejte zakysanou smetanu, papričky chipotle a nasekanou mátu. Přendejte do hluboké nádoby a rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem, šťávou a kůrou z limetky. Dip podávejte s ogrilovaným sýrem halloumi.
Ovocný melounový salát
Suroviny: 1/2 melounu Bouquet, 250 g jahod, 2 hrsti borůvek, 2 hrsti lískových oříšků, čerstvá máta, 50 ml olivového oleje, 2 lžíce malinového octa, javorový sirup na doslazení a šťáva z limetky. Postup: Meloun nakrájejte na menší kousky a přendejte je do větší mísy. Přidejte omyté a nakrájené jahody, borůvky a nasekané lískové oříšky. Nakrájejte mátu a připravte si dresink z olivového oleje, octa, javorového sirupu a šťávy z limetky. Promíchejte a podávejte.
Melounová smoothie bowl
Suroviny: 1/3 melounu Bouquet + na ozdobu, 1 banán, 250 g jahod + na ozdobu, 250 g měkkého tvarohu, 1 lžíce medu, maliny a borůvky na ozdobu, čerstvá máta. Postup: Meloun nakrájejte na menší kousky a přendejte ho do mixéru. Přidejte banán, jahody, tvaroh a doslaďte medem. Rozmixujte. Přendejte do misek, ozdobte kostičkami melounu, malinami a borůvkami a čerstvou mátou.
Melouny Bouquet dováží do České republiky společnost Anecoop, která je španělským lídrem v exportu čerstvého ovoce a zeleniny. Firma spolupracuje s více než 70 000 farmáři, jejichž produkty vyváží do více než 60 zemí světa. Celý systém je chráněn ochrannou známkou Naturane s přísnými předpisy. Melouny Bouquet jsou k dostání od dubna do konce srpna v Kauflandu, Globusu a ve vybraných maloprodejnách.
Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino… Děkujeme.
Vybíráme podobné články
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...