
Hotel VALNOVKA
Hotel Valnovka se nachází v srdci Ladova kraje. Malebná oblast pojmenovaná po českém velikánovi výtvarné scény přímo vybízí k návštěvě jedné z mnoha místních pamětihodností a zajímavostí. Zavítat můžete na návštěvu historické…
Hotel Valnovka se nachází v srdci Ladova kraje. Malebná oblast pojmenovaná po českém velikánovi výtvarné scény přímo vybízí k návštěvě jedné z mnoha místních pamětihodností a zajímavostí. Zavítat můžete na návštěvu historické…
13. ročník mezinárodního festivalu zážitkového saunování SaunaFest 2025 zve návštěvníky na to nejlepší ze saunového divadla. Hlavním programem SaunaFestu je již tradičně oficiální Mistrovství ČR v saunových ceremoniálech –…
V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…
V dubnu 2024 hotel dokončil realizaci rozsáhlé rekonstrukce Wellness centra. Wellness je nejen v novém, ale poskytuje daleko širší nabídku včetně odpočinkových zón. K dispozici je nový bazén s protiproudem, masážními tryskami,…
Nepřehlédněte dvě akce Saunafest
Sdílejte článek
Zima si žádá vitamíny a něco na zahřátí. Zpestřete si své předvánoční menu o skvělý míchaný nápoj, pečený čaj, polévku a sušenky s nečekanou ingrediencí. Kaki Persimon Bouquet vylepší tradiční…
Pomozte své imunitě dávkou vitamínů, která skvěle chutná. Připravte si jednoduchý a rychlý nápoj s ovocem a skořicí. Žádné chladné zimní počasí vás pak nepřekvapí. Na 4 skleničky budete potřebovat: 1 kaki Persimon Bouquet, 3 dcl jablkového džusu, ½ lžičku mleté skořice, 1 pomeranč, snítku rozmarýnu a celou skořici na ozdobení.
Postup: rozmixujte kaki s jablkovým džusem, trochou vody, skořicí a vymačkanou polovinou pomeranče. Nalejte do skleničky ozdobte snítkou rozmarýnu a skořicí. Nápoj si můžete užít studený i horký.
Vyrobte si výtečnou pochoutku, která vás zahřeje v lednových dnech, nebo svým blízkým připravte skvělý vánoční dárek. Pečený čaj je velmi snadný na přípravu a poté ho stačí jenom zalít, abyste si vychutnali všechny ovocné vůně. Na dvě skleničky si připravte: 1 kaki Persimon Bouquet, cca 8 hřebíčků, 4 skořice, 2 snítky čerstvého rozmarýnu, 2 lžíce třtinového cukru.
Postup: kaki nakrájejte na kostky, přidejte všechno koření a dejte péct na 180 stupňů. Pečte zhruba 15 minut, dokud cukr nezačne karamelizovat a poté vytáhněte z trouby. Přendejte do sklenic.
Pořádná porce horké polévky dokáže zlepšit celý den. Minestrone s kaki, bylinkami a chlebovými krutony zahřeje a posílí organismus. Je to skvělý první chod nebo večeře. Připravte si výtečnou polévku, kterou budete chtít jíst po celou zimu! Na 4 porce potřebujete: 1 kaki Persimon Bouquet
900 ml zeleninového vývaru, 2 větší mrkve, 200 g celeru, 1 velkou cibuli, 3 stroužky česneku, 400 g konzervovaných rajčat, 1 plechovku červených fazolí ve sladkokyselém nálevu, 3 polívkové lžíce olivového oleje, 2 čajové lžičky sušeného oregana, 1 čajovou lžičku sušeného tymiánu, 2 ks bobkového listu, toastový chléb na krutonky, pepř a sůl.
Postup: cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev, celer a kaki nakrájejte na kostky. Na olivovém oleji dozlatova orestujte cibuli. Poté přidejte česnek a nechte zezlátnout. Přidejte mrkev, celer a kaki. Chvilku smažte, vmíchejte oregano, tymián a bobkové listy. Osolte a opepřete. Vlijte vývar, nasekaná rajčata a fazole. Nechte vařit na mírném plameni asi 20 minut. Mezi tím si připravte krutonky. Nejlepší budou z toustového chleba. 4 plátky pokrájejte na kostičky a opékejte 5 minut v troubě na 180 stupňů. Jakmile zezlátnou, jsou připravené.
Sladké a jemné sušenky s kaki a kokosem udělají radost jako vánoční cukroví nebo jako příjemný doplněk odpolední kávy. Na 15 až 20 sušenek budete potřebovat: 1/2 kaki Persimon Bouquet, 240 g hladké mouky, 100 g strouhaného kokosu, 100 g cukru, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 vejce, 60 g změklého másla, strouhanou kůru z citronu, moučkový cukr a vanilku.
Postup: nejprve si do hladka rozmixujte kaki s trochou vody. Stačí jen jedna lžíce vody. Cukr a máslo vyšlehejte v misce. Přidejte vejce a mixujte. Přilejte jednu až dvě lžíce kaki šťávy, kokos, prášek do pečiva, citronovou kůru a vymíchejte těsto. To vložte do lednice, ideálně přes noc. Druhý den z těsta vytvarujte kuličky velké jako vlašský oříšek a každou kuličku obalte v cukru s vanilkou. Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů, pečte 15 minut. Díky cukru se na sušenkách vytvoří popraskaný vzhled a kaki dodá sušenkám krásně nažloutlou barvu.
Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Billa, Globus a v kamenných maloprodejnách.
Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino… Děkujeme.
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...
Přírodní kompozice esenciálních olejů Nádech & Výdech přináší svěží vůni bylinek, která si vás…
Bleskovky Nezařazené Saunování
13. ročník mezinárodního festivalu zážitkového saunování SaunaFest 2025 zve návštěvníky na to…
Bleskovky Nezařazené Saunování
Zveme vás na Saunovou noc SÍLA MOCI. Spojí se zde mužská síla s postavami historickými, bájnými i…