
Saunová noc v pátek 26.9.2025 – ZAŽEHNUTÍ SEZÓNY
Přijďte si užít večer, kdy se sauna promění v jeviště plné vůní, tepla a příběhů. V pátek 26. září 2025 od 17:00 vás čeká Saunová noc v Saunovém ráji, kde se o jedinečné zážitky postarají saunéři.
Přijďte si užít večer, kdy se sauna promění v jeviště plné vůní, tepla a příběhů. V pátek 26. září 2025 od 17:00 vás čeká Saunová noc v Saunovém ráji, kde se o jedinečné zážitky postarají saunéři.
SPA Hotel Děvín nabízí široký výběr služeb včetně lázeňské léčby pod jednou střechou. Jedinečný zážitek z pobytu dotváří okolní parky, překrásná architektura města a světoznámé Mariánskolázeňské prameny.
Dopřejte si komfortu a luxusu v nových a moderních pokojích De Luxe. Skvělá snídaně, kvalitní víno a osobní péče to vše pod jednou střechou. Při prodlouženém pobytu zavítáte také na Zámek Kynžvart (v létě) nebo si užijete…
Nevíte, kam s dětmi? Vydejte se do oblasti Toulava kolem Tábora hledat čarovné bytosti a území. Čeká vás jedinečné propojení sběratelské karetní hry a zážitkové slevové karty.
Sdílejte článek
Zima si žádá vitamíny a něco na zahřátí. Zpestřete si své předvánoční menu o skvělý míchaný nápoj, pečený čaj, polévku a sušenky s nečekanou ingrediencí. Kaki Persimon Bouquet vylepší tradiční…
Pomozte své imunitě dávkou vitamínů, která skvěle chutná. Připravte si jednoduchý a rychlý nápoj s ovocem a skořicí. Žádné chladné zimní počasí vás pak nepřekvapí. Na 4 skleničky budete potřebovat: 1 kaki Persimon Bouquet, 3 dcl jablkového džusu, ½ lžičku mleté skořice, 1 pomeranč, snítku rozmarýnu a celou skořici na ozdobení.
Postup: rozmixujte kaki s jablkovým džusem, trochou vody, skořicí a vymačkanou polovinou pomeranče. Nalejte do skleničky ozdobte snítkou rozmarýnu a skořicí. Nápoj si můžete užít studený i horký.
Vyrobte si výtečnou pochoutku, která vás zahřeje v lednových dnech, nebo svým blízkým připravte skvělý vánoční dárek. Pečený čaj je velmi snadný na přípravu a poté ho stačí jenom zalít, abyste si vychutnali všechny ovocné vůně. Na dvě skleničky si připravte: 1 kaki Persimon Bouquet, cca 8 hřebíčků, 4 skořice, 2 snítky čerstvého rozmarýnu, 2 lžíce třtinového cukru.
Postup: kaki nakrájejte na kostky, přidejte všechno koření a dejte péct na 180 stupňů. Pečte zhruba 15 minut, dokud cukr nezačne karamelizovat a poté vytáhněte z trouby. Přendejte do sklenic.
Pořádná porce horké polévky dokáže zlepšit celý den. Minestrone s kaki, bylinkami a chlebovými krutony zahřeje a posílí organismus. Je to skvělý první chod nebo večeře. Připravte si výtečnou polévku, kterou budete chtít jíst po celou zimu! Na 4 porce potřebujete: 1 kaki Persimon Bouquet
900 ml zeleninového vývaru, 2 větší mrkve, 200 g celeru, 1 velkou cibuli, 3 stroužky česneku, 400 g konzervovaných rajčat, 1 plechovku červených fazolí ve sladkokyselém nálevu, 3 polívkové lžíce olivového oleje, 2 čajové lžičky sušeného oregana, 1 čajovou lžičku sušeného tymiánu, 2 ks bobkového listu, toastový chléb na krutonky, pepř a sůl.
Postup: cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev, celer a kaki nakrájejte na kostky. Na olivovém oleji dozlatova orestujte cibuli. Poté přidejte česnek a nechte zezlátnout. Přidejte mrkev, celer a kaki. Chvilku smažte, vmíchejte oregano, tymián a bobkové listy. Osolte a opepřete. Vlijte vývar, nasekaná rajčata a fazole. Nechte vařit na mírném plameni asi 20 minut. Mezi tím si připravte krutonky. Nejlepší budou z toustového chleba. 4 plátky pokrájejte na kostičky a opékejte 5 minut v troubě na 180 stupňů. Jakmile zezlátnou, jsou připravené.
Sladké a jemné sušenky s kaki a kokosem udělají radost jako vánoční cukroví nebo jako příjemný doplněk odpolední kávy. Na 15 až 20 sušenek budete potřebovat: 1/2 kaki Persimon Bouquet, 240 g hladké mouky, 100 g strouhaného kokosu, 100 g cukru, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 vejce, 60 g změklého másla, strouhanou kůru z citronu, moučkový cukr a vanilku.
Postup: nejprve si do hladka rozmixujte kaki s trochou vody. Stačí jen jedna lžíce vody. Cukr a máslo vyšlehejte v misce. Přidejte vejce a mixujte. Přilejte jednu až dvě lžíce kaki šťávy, kokos, prášek do pečiva, citronovou kůru a vymíchejte těsto. To vložte do lednice, ideálně přes noc. Druhý den z těsta vytvarujte kuličky velké jako vlašský oříšek a každou kuličku obalte v cukru s vanilkou. Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů, pečte 15 minut. Díky cukru se na sušenkách vytvoří popraskaný vzhled a kaki dodá sušenkám krásně nažloutlou barvu.
Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Billa, Globus a v kamenných maloprodejnách.
Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino… Děkujeme.
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...
Zástupci Asociace bazénů a saun ČR, České komory fitness a největšího aquaparku v České republice…
Aby byl dárek opravdu osobní, musí oslovit smysly a vyvolat vzpomínky. Právě takovou moc mají…
v českých fitness centrech jsou nejpopulárnější skupinové lekce (85,3 %), následují lekce jógy (75 …