V Holicích v Čechách je již více než deset let otevřeno zajímavé a nevšední relaxační wellness centrum - Saunový Ráj. Je sice v malém městě, ale v blízkosti velkých měst, jako jsou Pardubice, Hradec Králové, Vysoké Mýto, Chrudim.…
Připravte se na nezapomenutelnou saunovou noc, která vás doslova provede historií lidstva! V sobotu 3. května 2025, Saunový ráj Holice se v ceremoniální sauně odehrají saunové ceremoniály, které společně vytvoří jedinečný příběh.…
Velké finále soutěže jednotlivců a soutěž týmů v rámci Mistrovství ČR saunových ceremoniálech, které je současně národní kvalifikací na Mistrovství světa AUFGUSS WM 2025.
Hotel se nachází v klidném prostředí lesoparku s velmi dobrou dostupností do centra města a ke všem významným místům a turistickým atrakcím. Velikost hotelu umožňuje osobní přístup personálu a vytváří příjemnou rodinnou atmosféru…
Jaro v Praze není jen o rozkvétajících parcích a první zmrzlině na náplavce. Pokud hledáte nevšední zážitek, který potěší děti i dospělé, zamiřte do Botanické zahrady hl. m. Prahy. Ve skleníku Fata Morgana, unikátním prostoru o…
Zima si žádá vitamíny a něco na zahřátí. Zpestřete si své předvánoční menu o skvělý míchaný nápoj, pečený čaj, polévku a sušenky s nečekanou ingrediencí. Kaki Persimon Bouquet vylepší tradiční…
Pomozte své imunitě dávkou vitamínů, která skvěle chutná. Připravte si jednoduchý a rychlý nápoj s ovocem a skořicí. Žádné chladné zimní počasí vás pak nepřekvapí. Na 4 skleničky budete potřebovat: 1 kaki Persimon Bouquet, 3 dcl jablkového džusu, ½ lžičku mleté skořice, 1 pomeranč, snítku rozmarýnu a celou skořici na ozdobení. Postup: rozmixujte kaki s jablkovým džusem, trochou vody, skořicí a vymačkanou polovinou pomeranče. Nalejte do skleničky ozdobte snítkou rozmarýnu a skořicí. Nápoj si můžete užít studený i horký.
Pečený čaj z kaki a koření
Vyrobte si výtečnou pochoutku, která vás zahřeje v lednových dnech, nebo svým blízkým připravte skvělý vánoční dárek. Pečený čaj je velmi snadný na přípravu a poté ho stačí jenom zalít, abyste si vychutnali všechny ovocné vůně. Na dvě skleničky si připravte: 1 kaki Persimon Bouquet, cca 8 hřebíčků, 4 skořice, 2 snítky čerstvého rozmarýnu, 2 lžíce třtinového cukru. Postup: kaki nakrájejte na kostky, přidejte všechno koření a dejte péct na 180 stupňů. Pečte zhruba 15 minut, dokud cukr nezačne karamelizovat a poté vytáhněte z trouby. Přendejte do sklenic.
Zeleninová polévka minestrone s kaki a chlebovými krutony
Pořádná porce horké polévky dokáže zlepšit celý den. Minestrone s kaki, bylinkami a chlebovými krutony zahřeje a posílí organismus. Je to skvělý první chod nebo večeře. Připravte si výtečnou polévku, kterou budete chtít jíst po celou zimu! Na 4 porce potřebujete: 1 kaki Persimon Bouquet
900 ml zeleninového vývaru, 2 větší mrkve, 200 g celeru, 1 velkou cibuli, 3 stroužky česneku, 400 g konzervovaných rajčat, 1 plechovku červených fazolí ve sladkokyselém nálevu, 3 polívkové lžíce olivového oleje, 2 čajové lžičky sušeného oregana, 1 čajovou lžičku sušeného tymiánu, 2 ks bobkového listu, toastový chléb na krutonky, pepř a sůl. Postup: cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Mrkev, celer a kaki nakrájejte na kostky. Na olivovém oleji dozlatova orestujte cibuli. Poté přidejte česnek a nechte zezlátnout. Přidejte mrkev, celer a kaki. Chvilku smažte, vmíchejte oregano, tymián a bobkové listy. Osolte a opepřete. Vlijte vývar, nasekaná rajčata a fazole. Nechte vařit na mírném plameni asi 20 minut. Mezi tím si připravte krutonky. Nejlepší budou z toustového chleba. 4 plátky pokrájejte na kostičky a opékejte 5 minut v troubě na 180 stupňů. Jakmile zezlátnou, jsou připravené.
Sušenky s kaki, kokosem a vanilkovým cukrem
Sladké a jemné sušenky s kaki a kokosem udělají radost jako vánoční cukroví nebo jako příjemný doplněk odpolední kávy. Na 15 až 20 sušenek budete potřebovat: 1/2 kaki Persimon Bouquet, 240 g hladké mouky, 100 g strouhaného kokosu, 100 g cukru, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 vejce, 60 g změklého másla, strouhanou kůru z citronu, moučkový cukr a vanilku. Postup: nejprve si do hladka rozmixujte kaki s trochou vody. Stačí jen jedna lžíce vody. Cukr a máslo vyšlehejte v misce. Přidejte vejce a mixujte. Přilejte jednu až dvě lžíce kaki šťávy, kokos, prášek do pečiva, citronovou kůru a vymíchejte těsto. To vložte do lednice, ideálně přes noc. Druhý den z těsta vytvarujte kuličky velké jako vlašský oříšek a každou kuličku obalte v cukru s vanilkou. Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů, pečte 15 minut. Díky cukru se na sušenkách vytvoří popraskaný vzhled a kaki dodá sušenkám krásně nažloutlou barvu.
Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Billa, Globus a v kamenných maloprodejnách.
Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino… Děkujeme.
Vybíráme podobné články
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...