
Spa Hotel DĚVÍN, Mariánské Lázně
SPA Hotel Děvín nabízí široký výběr služeb včetně lázeňské léčby pod jednou střechou. Jedinečný zážitek z pobytu dotváří okolní parky, překrásná architektura města a světoznámé Mariánskolázeňské prameny.
SPA Hotel Děvín nabízí široký výběr služeb včetně lázeňské léčby pod jednou střechou. Jedinečný zážitek z pobytu dotváří okolní parky, překrásná architektura města a světoznámé Mariánskolázeňské prameny.
Dopřejte si komfortu a luxusu v nových a moderních pokojích De Luxe. Skvělá snídaně, kvalitní víno a osobní péče to vše pod jednou střechou. Při prodlouženém pobytu zavítáte také na Zámek Kynžvart (v létě) nebo si užijete…
Sdílejte článek
Oranžové ovoce s nevšedním názvem kaki je ideální společník pro chladná podzimní a zimní rána. Tento šťavnatý plod je totiž plný sladké chuti, energie a zdraví díky velkému obsahu vitamínů, minerálů…
Dopřejte si čerstvé kaki v lahodných a zdravých snídaňových receptech pro dva!
Příprava tohoto smoothie vám zabere sotva deset minut. A co zbude od snídaně stačí vzít s sebou ke svačině. Skořice a zázvor vás v zimě pěkně prohřejí a kaki dodá skvělou chuť. Na recept si připravte: 4 kaki Persimon Bouquet, 1 lžička skořice, ½ lžičky kurkumy, 1 lžíce nakrájeného čerstvého zázvoru, 1 lžíce medu, šťáva z 1 citronu, šťáva z 1 pomeranče, 250 ml mandlového mléka.
Postup: nakrájejte kaki Persimon Bouquet na menší kousky. Není potřeba loupat, protože i slupka obsahuje zdraví prospěšné látky. Kousky přendejte do mixéru. Přidejte skořici, kurkumu, zázvor, med, šťávu z citronu a pomeranče a mandlové mléko. Vše rozmixujte ve smoothie. Podávejte.
Ovesná kaše je snídaňový evergreen. Díky kaki ale dostane novou jiskru. Připravit si můžete i veganskou variantu, stačí vyměnit běžné mléko za rostlinné a med například za javorový sirup. Nachystejte si: 1-2 kaki Persimon Bouquet, 1 hrnek (o objemu 250 ml) ovesných vloček, 3 hrnky mléka, špetka soli, špetka mleté skořice, 1 lžíce medu, 1 lžíce chia semínek.
Postup: do hrnce odvažte ovesné vločky, zalijte je mlékem, přidejte sůl, skořici a med. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a za občasného míchání vařte, dokud nevznikne kaše. Trvá to asi 10 minut. Poté kaši rozdělte do misek, navrch dejte nakrájené kaki Persimon Bouquet a zasypte chia semínky. Podávejte.
Tuto snídani jako z trendy kavárny vykouzlíte hravě během chvilky – stačí si vzpomenout ještě večer na chia semínka. Ráno pak stačí už jen pár minut na vaření. Potřebovat budete: 2 kaki Persimon Bouquet, 200 ml mléka (může být i mandlové), 8 lžiček chia semínek, 1 lžička třtinového cukru, 1 lžička medu, špetka skořice.
Postup: připravte si chia pudink. Do větší uzavíratelné skleničky nalijte mléko, přidejte chia semínka a cukr. Uzavřete, promíchejte a nechte v chladu ideálně přes noc bobtnat. Sem tam ještě promíchejte. Druhý den nakrájejte kaki Persimon Bouquet, větší část dejte do hrnce, přidejte med a skořici, podlijte troškou vody a vařte za neustálého míchání doměkka. Poté rozmixujte. Přendejte na dno dvou menších skleniček. Navrch rozdělte nabobtnalý chia pudink a ozdobte čerstvými kousky kaki a můžete vše ještě zlehka posypat chia semínky.
Tuto originální alternativu marmelády připravíte v cuku letu. Při servírování se pak budete moct pochlubit nečekaně skvělými chutěmi. Připravte si: 3 kaki Persimon Bouquet, šťáva z 1 citronu, šťáva z 1 pomeranče, 1 lžíce kokosového oleje, pečivo na podávání.
Postup: troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pečicím papírem, vyskládejte na něj na měsíčky nakrájené kaki Persimon Bouquet. Pečte dozlatova, asi 45 minut. Poté přendejte do hlubší nádoby, přidejte šťávu z citronu a pomeranče a kokosový olej. Vše rozmixujte ponorným mixérem do hladkého másla. Podávejte s pečivem.
Ačkoliv kaki Persimon Bouquet pochází ze španělské Valencie, již ve starém Řecku dostalo název ovoce bohů. Své kvality a chuť si udrželo až do současnosti. Vyzkoušejte originální snídaňové kombinace s podzimní sklizní kaki! Plody kaki Persimon Bouquet jsou k dostání od konce října např. v obchodní síti Kaufland, Globus a v kamenných maloprodejnách.
Fotografie zaslala Dagmar Kutilová, PR consultant cammino… Děkujeme.
Žádný z nabídnutých článků vás nezajímá? Aktualizujte stránku pro nové výsledky...
Ještě před pár lety u nás málokdo věděl, co kaki Persimon Bouget vlastně je. Dnes se stalo velmi…
Také v českých zahradách a loukách můžeme objevit byliny s velmi příznivým vlivem na lidský…
Užijte si během podzimních a zimních dnů dobroty, které vám připomenou léto a dny plné slunce.…